Preview k zápasu
út 22.3.2022 | Petr Koval, Jan Vavřina

Směr Boleslav! Bude rozhodovat každý detail, očekává Petr Koukal

Úvodní dvojzápas čtvrtfinále pod Bílou věží nabídl vyrovnané bitvy, každý tým urval jednu. Mountfield HK pro sebe uzmul duel číslo 1, v tom druhém nedokázal dobře rozdělanou práci dotáhnout do zdárného konce. Série se tak po výsledcích 2:1 a 2:3, a za stavu 1:1, přesouvá do středních Čechách. Třetí utkání startuje ve středečních 17:00!

„Asi nikdo nemohl čekat, že vyhrajeme 4:0 na zápasy.“

#42 Petr Koukal (o stavu po domácích duelech)

Po dvanáctidenní pauze naskočil Mountfield přímo do čtvrtfinálového kolotoče a hned dokázal přenést formu ze základní části také do Generali Česká play off Tipsport EHL, když v úvodním střetnutí zvítězil 2:1. I druhé utkání začalo pro hradecké bravy výborně, jenže slibný náskok nedokázaly udržet. „Čekalo se, že to bude náročné. Škoda, že jsme prohospodařili vedení 2:0 ve druhém zápase. Ale asi nikdo nemohl čekat, že vyhrajeme 4:0 na zápasy,“ glosuje Petr Koukal.

První dva duely ukázaly, že oba mančafty čeká pořádná bitva o každý kousek ledu. „Bude to vyrovnaná série, kde bude rozhodovat každý gól, každý detail. O ničem jiném to nebude, ale to jsou teď téměř všechny zápasy. Každý bruslí, dohrává, hraje dobře do obrany –⁠ o tom je play off,“ popisuje devětatřicetiletý forvard. Ostrou hru okusil i na vlastní kůži, když ho ve druhém klání ostře atakoval Jan Stránský. „Malinko jsem ho periferně viděl, ale on mě trefil hlavu a dal jsem si o mantinel, takže jedno s druhým. Je to ale play off, to k tomu patří,“ dodává.

Zkušeného hráče nepřekvapil ani herní styl, kterým se Středočeši prezentují. „Boleslav má stejné trenéry už nějakou dobu, takže plus mínus víme, jakým stylem hrají. Oni zase samozřejmě ví o nás. Nemyslím si, že by nás něčím překvapili,“ říká o hře prezentované pod Radimem Rulíkem, jenž v tamním klubu plní pozici hlavního trenéra třetím rokem.

Po dvou dnech zápasového volna se série přesouvá do města automobilů. Změní se předváděná hra s výměnou prostředí? „Myslím si, že mají svůj styl hry, kterého se budou držet. Nečekám, že by tam byl nějaký zásadní rozdíl. Co se týče atmosféry, rozhodně je to lepší, než když lidi nemohli na stadion. Na ledě během střídání ji ale osobně nevnímám, takže z tohoto pohledu je pro mě jedno, jestli tam bude málo lidí nebo narvaný stadion. Je to ale super, že diváci chodí. Každý je za to rád. Doufám, že uvidí dobrý zápas,“ přeje si všestranný centr, který krom tréninků a videopřípravy zpestřil svůj volný čas doprovodem dcery na trénink golfu.

Sestavy z minulého utkání


Krošelj – Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi, Moravec – Šťastný, Bičevskis, Kotala – Kousal, Najman, Flynn – Kelemen, Fořt, Lunter – Stránský, Knotek, Eberle.