Ohlasy k zápasu
st 23.3.2022 | Lukáš Foff

Nevěšíme hlavu, jdeme bojovat do dalšího utkání, velí Filip Pavlík

Třetí čtvrtfinále nakonec pro Mladou Boleslav rozhodly až samostatné nájezdy. Filip Pavlík, který občas v minulosti fungoval jako tajný trumf hradeckých trenérů, se do nich tentokrát nedostal. Přesto v zápase byl hodně vidět, společně s Bohumilem Jankem si připsal celkem sedm střel, což bylo nejvíc z hostující sestavy. Na konci měl hradecký bek i velkou šanci, kterou ale zlikvidoval Gašper Krošelj. Asistent kapitána ale rozhodně nepůsobil poraženecky, ba naopak burcoval ke srovnání série.

Filipe, co rozhodlo o tom, že tentokrát byla šťastnějším týmem Mladá Boleslav?

Samozřejmě to, že dala rozhodující nájezd. Bohužel, nájezdy už jsou loterie a domácí měli více štěstí, takže proto získávají druhý bod.

Mrzí to o to víc, že jste soupeře přestříleli o 19 střel?

Ano, podle mě jsme odehráli dobrý zápas, snažili jsme se hodně jezdit, což se nám dařilo. Samozřejmě jsou v utkání pasáže, kdy tým na chvilku vypadne ze hry, zvlášť když se to rozdělí oslabením nebo přesilovkou, tak se mužstvo může dostat na koně. Utkání to ale vůbec nebylo špatné, akorát se to pak překulilo na jejich stranu.

A co nějaká další pozitiva ve vaší hře?

Podle mě jsme hodně stříleli, z čehož pramenil ten tlak. Jak už jsem říkal, tak jsme i dobře bruslili, což jim dělalo velké problémy. Odehráli jsme dobré utkání, takže se máme v dalším zápase od čeho odrazit.

„Věřím tomu, že se to k nám přikloní. Byl to teprve třetí zápas a bude to ještě dlouhé.“

#45 Filip Pavlík (o nepříznivém stavu)

Stav série je 1:2. Co hlavně je potřeba udělat pro to, aby se to otočilo?

Ve čtvrtek je nový den a úplně jiný duel. Musíme se prostě snažit překlopit to na naši stranu, abychom srovnali. Musíme se víc tlačit do branky, víc střílet, z toho budou plynout šance. Věřím tomu, že se to k nám přikloní. Byl to teprve třetí zápas a bude to ještě dlouhé.

Je dobré také to, že se vám konečně podařilo prolomit půst v přesilových hrách?

Něco jsme si k tomu řekli, proměnilo se to, koukali jsme na videa a snažili se na tom zapracovat. Nějaké šance jsme si vytvořili, pramenily z toho dva góly, takže i to je pozitivní. Na druhou stranu nám to mohlo pomoci ještě více, protože jsme měli využít té šance na konci.

Naopak vás hodně srážela oslabení, přitom se na první pohled zdálo, že většina těch faulů byly klukoviny…

Je to samozřejmě škoda, když se stane hloupý faul. Někdy to ten hráč udělat nechce, ale v zápalu boje udělá podobnou chybu. Rozhodně si nemyslím, že by někdo chtěl faulovat úmyslně. My si to samozřejmě řekneme a pokusíme se to eliminovat.

„Škoda, akce to byla celkem pěkná.“

#45 Filip Pavlík (o velké šanci před koncem utkání)

Vy jste měl v prodloužení velkou šanci, ale nakonec to gólem neskončilo…

Gólman tam nějak nechal lapačku. Smoli tam strčil hokejku a náhodně to brankáři přilétlo do lapačky a chytil to. Škoda, akce to byla celkem pěkná.

Mění se vaše hra, když za vámi nestojí Filip Novotný ale Henri Kiviaho? Novotný je občas spíš takové libero…

Novas se samozřejmě snaží rozehrávat víc než Kivi, který v tom tak aktivní není. Neřekl bych ale, že by se tím hra nějak zásadně měnila. My se snažíme hrát pořád stejně. Podle mě v tomto zápase brankáři na obou stranách zachytali výborně a zlikvidovali hodně šancí. Podali dobrý výkon.

Jak důležité může být to, že jste dokázali srovnat při hře bez brankáře?

Pořád jsme věřili tomu, že vyrovnáme a že pak získáme bod na naši stranu. Vrátili jsme se do zápasu, pak jsme tam měli super pasáže a velký tlak, ze kterého jsme mohli vytěžit nějaký gól. Nevěšíme hlavu, jdeme bojovat do dalšího utkání.