Fanoušci
ne 3.12.2023 | Klub

Skóruj pro... poosmé! Charitativní projekt se v prosinci opět vrací

Populární charitativní projekt Skóruj pro... vynesl během uplynulých sedmi ročníků vynesl dětem, které to opravdu potřebují, takřka 800 tisíc korun. A tím zdaleka nekončíme. Již osmý ročník se totiž v prosinci opět vrací! A v prosince budeme společně skórovat (a nově vychytávat čistá konta) pro Jonatánka.

Osmý ročník charitativního projektu Skóruj pro... je tu! A prakticky nic se nemění – hráči znovu budou skórovat, fanoušci rezervovat puky a všichni společně pomáhat. Nově se zapojí také brankáři, za jejich vychytané čisté konto poputuje k rezervaci další puk!

Jaký je tedy princip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete minimálně za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto dítěte. Stejně jako vloni i letos může dárce sám určit, jakou částkou chce přispět. Minimum však zůstává nadále 1000 Kč.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží tedy na hráčích A-týmu (kolik dají branek a brankáři vychytají čistých kont) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí a za jakou hodnotu). Platí přitom jednoduchá rovnice 1 gól = 1 puk = minimálně 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá nejméně 5 000 Kč!

A odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdrží každý dárce dvě vstupenky na hokej. Kromě toho také plakát všech dárců s A-týmem, podepsaný celou hradeckou kabinou. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje.

Skóruj pro Jonatánka » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho a nejinak tomu bylo i letos. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. Během ročníku 2018/19 jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška a přispěli celkovými 181 tisíci korun. Rok poté zase pro Davida, Kubu, Patrika a Viktorku dohromady 136 tisíci korun, během předloňského play off pro Sašu 37 500 korun. V ročíku 2021/22 se dočkala Natálka a Deniska dohromady 93 500 korun. A sezoně 2022/23 jsme pomohli Šimonovi, Zorce a Patričce částkou 106 500 korun.

Suma sumárum vyneslo Skóruj pro... během 7 let 22 dětem 797 500 korun. A nyní pokračujeme!

Příběh Jonatánka

Jonatánek už jako malé miminko nechtěl před den spát ani odpočívat. Teď mu jsou čtyři roky a je to velmi živý a neposedný chlapeček, který se přes den nezastaví. Běhá, skáče, šplhá a točí se, aby vybil přebytečnou energii. V současnosti probíhá diagnostika pro podezření na neurovývojovou poruchu.

Jonatán se obtížně soustředí, je hyperaktivní a jeho vývoj řeči je opožděný. Navštěvuje pravidelně klinickou logopedii k rozvoji svých komunikačních schopností, s rozvojem mu také pomáhá poradkyně ze Střediska rané péče Sluníčko. Učení mu ale znesnadňují časté odklony pozornosti. Kvůli hyperaktivitě a neporozumění nemůže ani navštěvovat většinu skupinových zájmových kroužků s ostatními dětmi.

Jonatánkovi by pomohly speciální terapie, které by zklidnily jeho psychomotorický neklid a umožnily mu lépe se soustředit. Tyto terapie jsou velmi finančně nákladné a zdravotní pojišťovna na ně bohužel nepřispívá. Dále by byl výtěžek z akce použit na nákup pomůcek k rozvoji komunikace a doplňků stravy pro správnou funkci mozku.

Pomozte Jonatánkovi, aby zvládl blížící se nástup do školy a mohl se věnovat i volnočasovým aktivitám s ostatními dětmi.