Preview k zápasu
so 2.12.2023 | Jan Hirsch

Přidá Hradec třetí výhru v řadě? V neděli přijede pod Bílou věž Plzeň

Svěřenci Tomáše Martince za sebou mají sérii domácích zápasů, ve kterých porazili Olomouc a Spartu a poskočili tabulkou až na páté místo. Aby týden dovršili k dokonalosti, zbývá jim porazit Plzeň. Západočeši na tom nejsou nejlépe, Lvi však nic nesmí podcenit, jelikož naposledy Indiánům podlehli 2:3. Zápas startuje na ledě ČPP Arény v nedělních 16:00. A pro malé fanoušky je připraven doprovodný program.

DominikPavlát
Táborský rodák si mládežnickými kategoriemi prošel v Chomutově, za který si také odbyl extraligový debut. Před sezonou 2020/21 si ho vyhmátla právě Plzeň a mladý gólman si hned v první sezoně za Škodu připsal 15 startů. Letos zažívá svůj zatím nejlepší rok a svými výkony si řekl i o místo na Karjala Cupu, kde ve čtyřiadvaceti vychytal svou první nulu v reprezentaci.

Plzeň má nestálou formu

Týmu ze západu Čech nevyšel především start ročníku, ve kterém nabral sérii šesti proher, a stále se mu nedaří vymanit se ze spodních pater tabulky, ve které je na 11. příčce. Formu mají Plzeňští dost kolísavou, jedinou výherní šnůru zaznamenali na konci října a čítala tři utkání. I v posledních zápasech to jde s Indiány od desíti k pěti, proti Vítkovicím sice zvítězili po prodloužení (3:2), na silné Brno však nestačili a podlehli 1:4. Do zápasu s Hradcem ale nastoupí osvěženi vysokou výhrou, poslední Mladou Boleslav totiž porazili vysoko 5:0.

Velkou slabinou svěřenců Petra Kořínka jsou letos přesilové hry, využili jen 15,73 % početních výhod, což je třetí nejhorší úspěšnost v extralize. Ani v ostatních statistikách klub z města piva vyloženě nevyniká. Jedním z mála údajů, ve kterých jsou Západočeši nad extraligovým průměrem jsou ubráněná oslabení, kde jim s 82,18 % patří šesté místo. To i navzdory počtu trestných minut (285), kde je mistr ze sezony 2012/13 sice čtvrtý, ale asi by se radši viděl níže. Drtivá většina aspektů přibližně odpovídá postavení Indiánů v tabulce, například v obdržených i vstřelených gólech jsou desátí.

Vyložený střelec se zatím v celku se sídlem v LOGSPEED CZ Aréně nenašel, v první dvacítce kanadského bodování nemá žádného zástupce. Nejproduktivnějším útočníkem modrobílých je Adrian Holešinský (6+11). O pět bodů méně, tedy 12, nashromáždil hradeckým moc dobře známý Jakub Lev (8+4) a Fin Aleksi Rekonen (6+6). Vůbec nejpilnějším sběratelem gólů a přihrávek v celém týmu je také exhradecký obránce Petr Zámorský s pěti góly a třinácti asistencemi, kterého si díky těmto výkonům vybrali reprezentační trenéři do nominace na Karjala Cup. Stejné pocty dosáhl i gólman Škodovky Dominik Pavlát, který letos chytá skvěle a jeho 93,35% úspěšnost zásahů je vůbec nejlepší v lize.

Praktické informace pro fanoušky

Nedělní zápas proti Plzni bude určený těm nejmenším – připraven bude doprovodný program pro děti 🤗 🎟️ mountfieldhk.cz/vstupenky 📝 mountfieldhk.cz/clanek.asp?id=12429

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Sobota 2. prosince 2023


  • Vstupenky pro nejmenší zdarma: Pro děti do do 130 centimetrů jsou obvykle vstupenky k dispozici za 10 korun, pro nedělní utkání ale mají vstupenky zdarma. Vstupenky jsou k vyzvednutí on-line, na pokladnách ČPP Arény v otevírací době a také v Infocentru HK. Vstup na stadion budou mít děti umožněny hlavním vchodem do ČPP Arény – označeným turniketem vedle pokladny č. 3.
  • Mikuláš v ČPP Aréně: Protože se pomalu blíží 5. prosinec, v ČPP Aréně nebude chybět ani Mikuláš s čertem a andělem. Těm dětem, které byly letos hodné, pak budou budou předávat nadílku. Ale to víte, možná bude třeba nějaká básnička nebo písnička. Pro děti bude připravený i doprovodný program pro malé hradecké fanoušky.
  • Skóruj pro: Start prosince přináší také návrat projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Již osmý ročník charitativního projektu odstartuje zápasem proti Plzni.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové prosincové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Miškářem, plakát nebo téma měsíce. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání