Ohlasy k zápasu
pá 4.11.2022 | Jan Brůna, Jan Vavřina

René Piegl po návratu domů: Jsem strašně rád za každý zápas

V extralize poprvé na ledě „svého“ klubu jako soupeř. René Piegl naskočil na hřišti Českých Budějovic, odkud pochází, ve druhém obranném páru a byl u těsné porážky 1:2. Hradec srazila branka v čase 57:43, na kterou už Lvi nedokázali reagovat. Jak bek Východočechů viděl zápas či odvolaný gól Motoru? A uvidí ho diváci v sestavě i v neděli, kdy Mountfield vyzve Kometu?

René, byl pro vás jakožto budějovického rodáka zápas návratem domů? Jak jste se na to těšil a užil jste si utkání?
Když jsem se ve čtvrtek dozvěděl, že budu hrát, prohnalo se mi hlavou hodně myšlenek. Samozřejmě se těším na každý extraligový zápas, do Budějovic tedy dvojnásobně, tím že to je zpátky domů. Tady jsem začínal a mám tu celou rodinu.

Na ledě Motoru jste nastoupil poprvé v rámci extraligy. Kdo všechno vás přišel podpořit?
Je to tak, naskočil jsem tady poprvé v nejvyšší soutěži. V Chance lize jsem tu párkrát nastoupil, než se Budějovice vrátily zpět do extraligy. Samozřejmě mě přišla podpořit nejbližší rodina, ta si to nemohla nechat ujít. Někteří kamarádi přišli také.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, nebyla by spravedlivější dělba bodů?
Ano, bylo to vyrovnané, remíza by tomu možná slušela více. Ale ještě více by tomu slušela naše výhra. Škoda, že to tak nedopadlo. Nemyslím si, že by Motor ve třetí třetině měl více sil. Nevím, v čem nás předčil. My jsme byli mnohem aktivnější ve druhé části, škoda, že jsme to nepřenesli do té poslední. Také je škoda, že nám tam v prostřední dvacetiminutovce něco nepadlo.

„Z mého pohledu to byl faul na brankáře.“

#18 René Piegl (o neuznaném gólu soupeře)

Byl jste u kuriozní situace, kdy gól domácích nejdříve neplatil, pak platil a zase neplatil. Jak jste to viděl ze svého pohledu?
Popravdě jsem nestihl zaznamenat všechno, co se tam stalo. Byl jsem tam v souboji před brankářem s jejich hráčem, viděl jsem, že Kivi (Henri Kiviaho) má puk pod sebou a rozhodčí píská. Pak jejich hráč píchl do gólmana a byl to gól. Z mého pohledu to byl faul na brankáře. Jsem rád, že to neplatilo.

Co bylo nakonec důvodem, že branka neplatila? Jak to sudí odůvodnili?
Vůbec nevím, proč to nejprve neuznali. Ale z následné coach challenge, kterou si trenéři vzali kvůli faulu na gólmana, branka nebyla uznána.

Jaký bude váš další osobní program? Budete se s Hradcem připravovat na neděli, nebo pojedete hrát do Kolína?
V sobotu ráno jdu na trénink a tam se dozvím, jestli se mám hlásit zpět v Kolíně, nebo zůstanu na Kometu. Uvidíme, samozřejmě bych rád zůstal. Jsem strašně rád za každý zápas, který za Mountfield mohu odehrát. Moc si to užívám.