Ohlasy k zápasu
ne 9.10.2022 | Jan Hirsch, Jakub Štěrba

První extraligový gól? Učím se za pochodu, hlásí Lukáš Pajer

Po úspěšné misi v Berlíně, kde Hradec zdolal tamní Eisbären 7:3, čekala na Lvy na ledě LOGSPEED CZ Arény Škoda Plzeň. Na konci první třetiny vedli domácí 1:0, Mountfield se ale rval za obratem, který v čase 20:29 zrealizoval Lukáš Pajer svou první extraligovou brankou. Devatenáctiletý forvard přidal ještě asistenci na gól Radovana Pavlíka a pomohl tak svému týmu zvítězit poměrem 5:2.

Lukáš Pajer za svůj mateřský klub odehrál celkem jedenáct extraligových duelů a v tom zatím posledním proti Plzni zapsal také první gól. „Je to krásný pocit, dlouho jsem na to myslel a doufal, že to tam padne. Snad jich bude ještě víc,“ přeje si rodák z Kolína, který v 11. minutě obdržel přihrávku zpoza Svobodovy klece a nekompromisně zakončil. „Štoha krásně odvedl puk za bránu a já jsem byl vlastně sám. Prostě jsem do toho plácl a bylo to tam,“ vysvětluje a vyzdvihuje práci parťáka z útoku Martina Štohanzla.

Ačkoli Hradec přidal další dva góly, domácí hokejisté se snažili utkání zdramatizovat, čehož díky gólu Maláta pět minut před koncem docílili. „Ve třetí třetině jsme byli místy i pod tlakem, což vyvrcholilo tím jedním smolným gólem. Ale myslím, že jsme třetinu odvedli dobře i tak,“ myslí si hráč s číslem 13.

Kromě důležitého vítězství 5:2 si ze západu Čech odváží také puk na památku. Nejde ale o první kousek ve sbírce. 29. ledna 2021 vstřelil několikanásobný mládežnický reprezentant v dresu prvoligových Litoměřic proti Havířovu svůj první gól v dospělém hokeji. „Puk si schovám k ostatním, které mám ve skříňce,“ ujišťuje 180 cm vysoký útočník, kterého si po zápase vyvolali hradečtí příznivci. „Už jsem odcházel z ledu, ale slyšel jsem fanoušky, jak mě vyvolávali. Nevěděl jsem co udělat, na takovéhle děkovačky nechodím a tohle byla moje první. Učím se za pochodu,“ culí se.

„Snažím se oddřít každou minutou na ledě, každou minutou na tréninku. Abych si o místo řekl.“

#15 Lukáš Pajer (o konkurenci v útoku)

5 startů v extralize, 3 v Chance lize, 3 za juniorku a taktéž 3 v Lize mistrů. Takováto je zatím letošní zápasová bilance účastníka MS U18 2021 v Texasu. „V každé té lize je nějaký rozdíl. Extraliga je pro mě víc svázaná taktikou než první liga. V juniorce je to zase spíš o bruslení,“ popisuje odlišnosti soutěží.

Všechna tři utkání v CHL, která „Paji“ absolvoval, dopadla pro Mountfield vítězně – 7:3 proti Berlínu a 3:2 a 4:3 proti Grenoblu. Byly to pro něj náročnější duely než proti domácím soupeřům? „V Lize mistrů jsem odehrál jen tři utkání, takže je těžké to porovnávat. Řekl bych ale, že Liga mistrů je oproti Česku místy rychlejší,“ přemítá.

Hradec v poslední době trápí rozsáhla marodka a pozici v sestavě tak po uzdravení hráčů nebude mít mladý forvard jistou. Ostatně podobně jako všichni ostatní hráči – každý o své místo musí tvrdě bojovat. „Bude to těžké, ale jsem na to připravený. Snažím se to oddřít každou minutou na ledě, každou minutou na tréninku, abych si o to svými výkony řekl,“ uzavírá Lukáš Pajer.

Lukáš Pajer využil v Plzni zlomek vteřiny, kdy ho plzeňská obrana nehlídala, a pohotově prostřelil Svobodu 🤙

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Neděle 9. října 2022