Ohlasy k zápasu
ne 2.10.2022 | Petr Koval, Jan Vavřina | Foto: HC Verva Litvínov

Premiérový střelec Oliver Okuliar: Prohráli jsme vyhraný zápas

Sto a tři střely za dvě utkání. Taková byla kanonáda hradeckých střelců v posledních dvou venkovních duelech. Výrazná střelecká převaha ale na vítězství nestačila ani v Litvínově, kde Hradec po čtyřiceti minutách vedl 2:0 a kontroloval zápas. Třetí perioda však svěřencům Tomáše Martince nevyšla a prohráli 2:3. Na vítězství tak nestačil ani premiérový extraligový gól Olivera Okuliara, jenž tak poprvé navázal na bodový přísun z přípravy.

Před utkáním s Litvínovem Oliver Okuliar vypálil patnáctkrát na soupeřovu klec, ale ani jedna ze střel brankou neskončila. To změnil až v 16. minutě 7. kola, když se prosadil v přesilovce. „V první moment jsem chtěl nahrát Lvíčkovi. Ale nalepil se na něj jejich bek. Nakonec jsem se tam natlačil sám a vyšlo to,“ popisuje premiérovou trefu a možnost přihrávky na rekordmana v počtu extraligových startů bez absence – Jakuba Lva, jenž nastoupil do 608. utkání v řadě.

Hradec měl zápas dobře rozehraný, jenže ve třetí třetině doplatil na vyloučení a ztratil dobře rozehraný zápas. „Nechci se pouštět do nějakých emocí. Prostě se stalo. Nemůžeme se vymlouvat na chyby jednotlivců. Hrajeme celý zápas ve dvaceti lidech. Dvě třetiny jsme je k ničemu nepustili. Potom jsme dostali gól. Nevím, co se potom stalo,“ říká o hradeckém selhání ve třetí třetině hráč s číslem 8.

„Udělali jsme zbytečné fauly a našimi hloupostmi se dostali do zápasu.“

#8 Oliver Okuliar (o třetí třetině)

Vladimír Růžička během přestávky zakázal kamerám ČT vstup do šatny a dokázal své svěřence namotivovat k obratu. Ti vstoupili do třetí periody výborně a během tří minut srovnali stav zásluhou Andreje Kudrny. „Asi dostali nějaký impulz. Udělali jsme zbytečné fauly a našimi hloupostmi se dostali do zápasu,“ sděluje útočník, který v utkání odehrál 16 minut.

Mountfield byl v posledních dvou duelech střelecky velmi aktivní, leč neefektivní. V Brně i v Litvínově navíc prohrál třetí třetinu. „Jsem zklamaný z toho, že jsme prohráli vyhraný zápas. Radši budeme hrát zle a vyhrávat, než hrát dobře, přestřílet týmy a prohrávat,“ komentuje zklamaně rodák z Trenčína.

Jak je Oliver Okuliar spokojený s hradeckým systémem? „Vyhovuje mi. Soupeři s tím mají problémy. Musíme ale vyhrávat zápasy. Nikdo tady není proto, abychom si to šli odehrát. Prohráli jsme dvakrát po sobě. Nemůže na nás spadnout taková deka, že se prohrává nebo že se cokoliv stane. Něco jsme si k tomu řekli a další zápas jdeme na Ligu mistrů, potom máme Plzeň. Naši hru musíme přetavit v góly, jako to bylo v přípravě. Pak budeme lepším týmem a budeme vyhrávat,“ ví nadějný forvard.

Lvi nyní vyhlíží souboj v Lize mistrů na ledě Berlína, kam se společně s týmem vydá také speciální vlaková souprava s pětistovkou hradeckých fanoušků. „Chceme postoupit. Máme to celkem slušně rozehrané. Samozřejmě chceme po dvou prohrách zase vyhrát. Nic podobného jsem ještě nezažil. Uvidíme, jaké to bude,“ uzavírá před středečním kláním autor premiérové extraligové trefy.

I přes porážku si Oliver Okuliar jednu hezkou vzpomínku na včerejší zápas odnesl – puk za první gól v extralize. Gratulujeme a ať je přesných tref co nejvíc! 👏 💬 mountfieldhk.cz/clanek.asp?id=11435

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pondělí 3. října 2022