Ohlasy k zápasu
pá 9.9.2022 | Šimon Zemánek

Oliver Okuliar před Frölundou: Čeká nás nejlepší tým v Evropě

Úspěšnou domácí premiéru v Lize mistrů má za sebou slovenský útočník s číslem 8 – Oliver Okuliar, jenž proti Grenoblu zaznamenal gól a asistenci. I díky jeho přispění Lvi zdolali francouzský tým 3:2 a dostali se tak na průběžné druhé místo tabulky. Už v sobotu Hradec čeká lídr skupiny G – švédská Frölunda. Jak vidí dosavadní působení v CHL, následující zápas s Göteborgem a mnohé další Oliver Okuliar?

Olivere, pro vás se jednalo o premiéru v CHL na domácí půdě, jaké jste z ní měl pocity?
Zápas jsem si opravdu užil, diváci byli fantastičtí. Jsem velmi rád, že jsme vyhráli, i když trochu kostrbatě. Celkově to byl těžký zápas. V první třetině jsme hráli tak na dvacet procent z toho, jak nejlépe umíme. Ve druhé části už to bylo lepší, hráli jsme více na puku. Ve třetí jsme byli lepším týmem do té doby, než dal soupeř gól. Myslím si, že to byl zápas padesát na padesát. Nehodnotím ho negativně, protože máme tři body do tabulky, ale budeme se muset poučit z chyb, které jsme udělali. Do utkání s Frölundou už musíme jít trošku jinak.

Vaše lajna obstarala všechny tři góly Hradce. Vyhovuje vám spolupráce s Radovanem Pavlíkem a Kevinem Klímou?
Funguje nám to spolu, ale nic extra bych v tom nehledal. Každý někdy musí gólově pomoct týmu, tentokrát jsme to byli my. Ostatní kluci mají taky dost šancí, takže příště už to může být jinak.

„Myslím, že by mezi námi měl být větší výsledkový i herní rozdíl.“

#8 Oliver Okuliar (o zápasech s Grenoblem)

Vy jste se do statistik gólově zapsal ve druhé třetině, když jste krásně vymetl horní roh soupeřovy branky od modré čáry.
Měli jsme nacvičený signál po buly, soupeř vyhazoval kotouč pryč ze třetiny, já ho zachytil na modré. Před brankou byla clona, tak jsem zkusil nahodit puk na branku a padlo to tam.

Právě s Grenoblem jste se utkali několik dní zpátky. Jak probíhala příprava na pro vás už dobře známého soupeře?
Něco jsme si k nim opět řekli, protože jsme i u nich sehráli těžký zápas. Grenoble opět potvrdil, že to je kvalitní tým, který hraje dobrý agresivní hokej. Není náhoda, že jsou francouzským mistrem. I tak si ale myslím, že by mezi námi měl být větší výsledkový i herní rozdíl.

Našel byste nějaký zásadní rozdíl, který by obě utkání s francouzským šampionem rozlišil?
Podle mě to byla dvě velmi podobná utkání, oba týmy opět předvedly bojovný výkon. Minule jsme jim odskočili během pár střídání, padly nám tam dva slepené góly, to se stalo i tentokrát. Vždycky ale přišly momenty, kdy jsme vypnuli… Kdybychom nedělali takové chyby, tak si myslím, že by to pro nás bylo pohodlné utkání.

„Frölunda je asi nejlepší tým v Evropě.“

#8 Oliver Okuliar (o síle švédského mančaftu)

Překvapil vás francouzský tým v něčem?
Z posledního zápasu z Francie už jsme věděli co čekat, takže hráli vlastně to, co se čekalo. Akorát jsme si mysleli, že ze začátku budou ještě unavení z cesty, protože sem přijeli den před zápasem a tohle cestování je opravdu náročné. To se ale moc neukazovalo. V první třetině jsme chtěli být dominantní a dát dva, tři góly, abychom pak hráli více v klidu, ale to se nestalo. Soupeř byl ze začátku lepší než my.

V sobotu vás před domácím publikem čeká také Frölunda, půjde o „reprízu“ finále z roku 2020. Jaká máte od následujícího mače očekávání?
Pokud budeme hrát poctivý hokej, každý na sto procent, tak můžeme i vyhrát, ale bude to velmi těžké. Frölunda je asi nejlepší tým v Evropě. Budeme muset být zodpovědní vzadu, nedělat chyby a vpředu se tlačit do brány. Bude to určitě těžký a důležitý zápas.

Už vám v hlavách probíhají kalkulace, co je potřeba k postupu?
Vůbec se nekoukáme na tabulku, soustředíme se hlavně sami na sebe. Pokud vyhrajeme, tak budeme velmi rádi i proto, že to je poslední zápas před startem extraligy. Budeme tedy chtít zvítězit, abychom se dobře naladili na domácí ligu. Navíc vyhrát takto těžké utkání by nám zvýšilo sebevědomí, což by byla výhoda do dalších týdnů.