Aktuální zprávy z klubu
út 7.2.2023 | Adam Kodet, Jan Vavřina

OlfinCar hráčem ledna je Jordann Perret. Pošlete mu svůj dotaz

Vinou zranění naskočil letos Jordann Perret do akce až před Vánoci, do tempa se ale dostal velmi rychle. V lednu si připsal průměrně bod na zápas a fanoušci ho celkem jednoznačně zvolili hráčem měsíce před Janem Eberlem a Lukášem Cingelem. „Jordi“ nyní bude odpovídat na příchozí otázky formou offline rozhovoru a také sám vybere nejzajímavější dotaz, jehož autor se může těšit na balíček cen od klubu i společnosti OlfinCar. Otázky je možné posílat do neděle 12. února 22:00.

Ptejte se Jordanna Perreta

JordannPerret
Bilance v lednu:
11 zápasů
4 góly
7 asistencí
+/− +3

Není zvykem, aby hráč čekal na svůj první start v sezoně až do prosince. Až těsně před Vánoci naskočil francouzský rychlík Jordann Perret ke svému prvnímu letošnímu utkání a hned prokázal, jak moc v sestavě vinou zdravotních problémů chyběl. Okamžitě dokázal provětrávat obranné pásmo soupeřů, motat jim rychlýma nohama hlavy a brankáře ohrožovat jedním střeleckým pokusem za druhým, celkem totiž v lednu vypálil pětadvacetkrát. Sžil se i s novým centrem Christophe Lalancettem, se kterým si má francouzsky jistě co říct. Velmi platný byl tradičně v oslabeních, kde odehrál v lednu přes 18 minut. A bitkou proti Sparťanovi Jandusovi ukázal, že se nebojí zastat spoluhráčů a nechybí mu týmový duch.

Osmadvacetiletý rodák z podhůří francouzských Alp se vrátil do sestavy hned asistencí po devíti minutách zápasu, kdy připravil úvodní trefu Lva proti Vítkovicím. Prvního letošního gólu se dočkal v Plzni, kdy se natlačil k brance a nerušeně za obranou zakončil. Hned v následném zápase proti Olomouci předvedl povedenou kličkovanou s gólovou tečkou, prosadil se i otevřením skóre v Boleslavi. V domácím střetu s Energií už to byl ten starý známý Jordann, který ujel všem strážcům v oslabení a proměnil svůj bekhendový blafák. Umí ale i góly připravovat, o čemž všechny přesvědčil třemi asistencemi proti Kladnu. Celkových 11 bodů z něj udělalo děleného nejproduktivnějšího hráče měsíce společně s Alešem Jerglem.

Výsledky ankety OlfinCar hráč měsíce :

1. Jordann Perret 42,09 %
2. Jan Eberle 31,36 %
3. Lukáš Cingel 26,55 %