Rozhovory
ne 23.10.2022 | Jan Hirsch, Jan Vavřina

Můj gólíček? Příjemné zpestření, hlásí dvoubodový Bohumil Jank

27. října 2019. To je datum poslední výhry Mountfieldu v liberecké Home Credit Aréně, kde tehdy o výsledku 3:2 rozhodl Petr Zámorský. Po téměř třech letech se Hradci i s Bohumilem Jankem v sestavě podařilo na půdě Bílých Tygrů bodovat naplno. Sám obránce se na vítězství 6:3 podílel gólem a asistencí, za což byl zvolen hráčem zápasu. Jak se za zápasem s dramatickou koncovkou ohlíží hradecká dvaasedmdesátka?

Bobby, v zápasech s Libercem je to často o tom, kdo dá první gól. Myslíte, že vám pomohla první třetina, ve které jste se dostali do vedení?
Rozhodně, ve vedení se hraje líp, obzvlášť v Liberci, kde jsou zápasy hrozně těžké. Utkání se pro nás vyvíjelo dobře, potom se Liberec ve třetí třetině začal dotahovat. Podržel nás i Kivi (Henri Kiviaho). V závěru jsme měli i trochu štěstí.

Liberec dal ve třetím dějství dva slepené góly a snížil na rozdíl jedné trefy. Nebáli jste se nakonec o výhru?
Na to jsme nemysleli. Musíme se vyvarovat chyb a hrát jednoduše, nedostat je na koně. Liberec se dostával do šancí a proměňoval je, naštěstí jsme to udrželi. A kdo se bojí, nesmí do lesa. Někdo už se možná bál obratu, ale já věřil, že tady dokážeme vyhrát. Pro nás jsou to důležité tři body a snad teď začneme bodovat pravidelněji a výkony budou konstantní. Později se na zápas podíváme, teď jsme si jen zařvali. Máme obrovskou radost a jsem za to rád.

Pro Hradec je to v této sezoně zatím gólově nejvydařenější zápas. Je to příjemné zjištění?
Samozřejmě. Jsem rád, že to tam klukům začalo padat. I v Lize mistrů jsme se celkem rozstříleli. Soupeře většinou přestřílíme, jen někdy máme smůlu a do brány to nepadá, to nám tentokrát šlo líp.

V Liberci jsme odehráli 2⃣4⃣ zápasů a jen 3⃣ jsme zvládli za plný počet bodů. Jeden z nich dneska 💪

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Neděle 23. října 2022


Dokonce i vám, vy nejste úplně tradičním střelcem, k tomu jste přidal asistenci na gól Marka Zachara.
Pro mě je to příjemné zpestření, jsem rád, že sem tam můžu přispět i nějakým golíčkem. Moje primární práce je ale vzadu – hlídat, abychom nedostávali góly. Jako obránci máme naordinované, že máme od mantinelů nahazovat puky k bráně. Potom je práce útočníků dostat je do branky. Zachy se tam suprově zorientoval, plácnul do toho a dal z toho gól.

Měl jste poměrně brzy zaděláno na hattrick Gordieho Howea. Měl jste gól i asistenci, zbývala jen bitka. Nepřemýšlel jste o tom?
To asi ne. To jste mi dostal do hlavy až vy (směje se).

Liberecká půda není pro Hradec úplně stavěná, nevyhrál tady už tři roky. Čím myslíte, že to je?
Zápasy jsou tu vždycky těžké, Liberec je pravidelně na špici extraligy. Mají výbornou organizaci, která tvoří hráče a tým i dlouhodobě. Jakýkoliv zápas tady u nich je hrozně náročný. Ani se pomalu není čemu divit, že jsme tady nevyhráli tři roky. Hrají opravdu dobře a tentokrát jsme byli šťastnější tým a vyhráli jsme.

V posledních dnech jste měli opravdu ostrý program, v úterý se ale nehraje. Jak se těšíte na odpočinek od hokeje?
Jsem rozhodně rád, že teď dostaneme dva dny volno a taky si trošku užijeme rodin. Vyčistíme hlavy, odpočineme si od každodenní práce na zimáku a načerpáme sílu a energii do příštího víkendu.