Ohlasy k zápasu
so 3.9.2022 | Tomáš Prodělal, Daniel Krátký | Foto: Fabien Baldiono / Grenoble

Jsem rád, že jsem se domů vrátil vítězně, říká Jordann Perret

Po pěti letech v zahraničí se Jordann Perret vrátil tam, kde hokejově vyrostl. A byl to příjemný comeback, jeho Hradec si totiž odvezl tři body za cenné vítězství 4:3, o kterém rozhodl na konci druhé třetiny. Jak viděl pro něj speciální zápas, o tom se rozpovídal v pozápasovém rozhovoru.

I když se začátek utkání hostům povedl a už po devíti vteřinách díky gólu Jakuba Lva vedli, Jordann Perret s ním nebyl úplně spokojený „Zdálo se mi, že jsme byli po cestě trošku unavení a úplně nám nejezdily nohy. Ale postupem času se to zlepšovalo,“ říká hradecký útočník. Ve druhé části Hradec zapnul a téměř nepouštěl Grenoble z jeho obranného pásma. „Nejlepší pro nás byla druhá třetina, ve které jsme výborně bruslili, a hlavně hráli na puku, z toho jsme vytěžili tři góly,“ hlásí spokojeně Francouz s číslem 94 na zádech.

Ve třetí třetině se ale Lvi opět dostali pod tlak a domácí sahali po vyrovnání. „Ke konci jsme jen vyhazovali, takže jsme jim nabídli možnost vyrovnat. Ale Kivi to parádně zavřel,“ chválí Henriho Kiviaha, který dostal v brankovišti pro sobotní duel přednost před Janem Růžičkou. „My tak můžeme odjet s tím, pro co jsme sem přijeli – tedy se třemi body,“ odhaluje rychlonohý forvard.

Ve čtvrtek na ledě Frölundy hrál po boku Kevina Klímy a Martina Štohanzla, kterého trenéři tentokrát prohodili s Nikitou Ščerbakem. „S Kevem už hrajeme dlouho a víme předem, co ten druhý udělá, takže to pro nás byla velká výhoda. A Nikita je skvěle technicky vybavený hráč s velmi dobrou přihrávkou. Myslím, že jsme jako formace odehráli solidní utkání,“ uvažuje francouzský mušketýr v hradeckých barvách.

„Až přijedou k nám, tak bych je chtěl pozvat někam na jídlo a ukázat jim památky.“

#94 Jordann Perret (o kamarádech v týmu Grenobelu)

Východočeši za sebou mají v posledních dnech spoustu cestování. Naposledy cestu z Göteborgu s přestupem v Amsterdamu do francouzských Alp. „Ano, máme trošku ztěžklé nohy cestováním, ale není to nic, co by se nedalo překonat. I když už se všichni těšíme domů,“ přiznává rodák z Saint-Martin-d´Hères nedaleko od Grenoblu.

Necelé čtyři tisíce návštěvníků vytvořily na stadionu perfektní kulisu. „Bylo tady opravdu hlučno, zdejší fanoušci hokej zbožňují. Navíc jsem měl v hledišti některé členy rodiny a spoustu známých, což mi velmi pomohlo,“ cení si svých nejbližších odchovanec grenobelského hokeje.

Z týmu z francouzských Alp odešel před pěti lety, kdy zamířil přes Rouen do Pardubic. I tak je ale stále v kontaktu se svými tehdejšími spoluhráči. „S klukama jsme si psali a kamarádsky se špičkovali. Až přijedou k nám, tak bych je chtěl pozvat někam na jídlo a ukázat jim památky, protože Hradec je krásné město, které určitě za prohlídku stojí,“ uzavírá francouzský reprezentant.