Ohlasy k zápasu
út 20.12.2022 | Jan Brůna

Jérémie Blain: Je to na správné cestě. Proč nezpíval koledy?

Jérémie Blain rozhodl svým gólem v prodloužení napínavý mač proti Vítkovicím a přiřkl Lvům bonusový bod, který znamenal už třetí ligovou výhru v řadě. I po vyřazení z Ligy mistrů týmu podle kanadského beka nechyběla motivace a spokojený byl hlavně s výkonem. Jak se utkání lišilo oproti předchozím mačům s Riderou? A zná už vysoký obránce nějaké vánoční koledy?

Jérémie, po reprezentační přestávce a Lize mistrů se pokračovalo dalším zápasem extraligy. Bylo těžké se zase znovu motivovat?
Neřekl bych. Poslední dvě ligová utkání jsme porazili Pardubice a Vary a hrajeme teď o dost lépe. Proti Zugu chyběl kousek a je to škoda. Bylo to vyrovnané a porážka se těžce kousala. Bojovali jsme až do konce, ale je to pryč. Nyní se musíme soustředit na extraligu. Každý v týmu ví, že musíme být více konsistentní, a myslím, že to je na správné cestě.

Na zmiňovaný Zug Hradec narazil i v roce 2020, kdy v CHL dokráčel až do finále…
Ano, na ten zápas jsem tu sice ještě nebyl, ale slyšel jsem, že atmosféra byla skvělá. Rád bych, abychom to zopakovali, ale teď je důležitější liga.

V duelu s Riderou znovu padlo celkem hodně branek. Byly si poslední dva vzájemné zápasy nějak podobné?
Těžko říct, tento mač se hrál ve velkém tempu, byl to hodně rychlý hokej. Myslím, že jsme hráli hodně dobře – bruslili jsme, byli jsme rychlí, silní na puku… Možná jsme si zasloužili více, ale dva body jsou skvělé a na tom budeme stavět.

Stejně jako poslední domácí utkání s Vítkovicemi i toto šlo do prodloužení…
Ano, ale to byl hodně jiný zápas. Byl to třetí mač sezony a první domácí výhra. Tentokrát jsme byli o mnoho lepší od první minuty. Vyloučeními jsme si to zkomplikovali; ty situace nechci komentovat, ale oni mají dobré přesilovky, takže to bylo složité. Také jsme měli nějaké početní výhody a jednu jsme využili, i když jsme měli na víc. Konečný výsledek bereme.

🎄 Vánoce, Vánoce přicházejí... 🎁

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Úterý 20. prosince 2022


Jaké to je bránit Petera Muellera a Petera Kriegera dohromady?
Souboje s nimi jsou vždy dobré. Muellerovi stačí jedna střela na gól, a proto je nebezpečný. Řekl bych, že poslední roky ho bráníme dobře, i když tentokrát byl u všech tří gólů. Příště proti němu budeme lepší. Dříve jsme proti sobě hrávali v rakouské lize, asi pět šest let dozadu. Takže se trochu známe. Rád s ním soupeřím – on chce vždy skórovat a vyhrát a my ho nechceme nechat, takže je to vždy extra motivace.

Po tomto zápase máte tři výhry v extralize v řadě. Myslíte, že to nejhorší je za vámi a už budete hlavně vítězit?
To je na nás. Když si to srovnáme v hlavě a budeme hrát jako proti Rideře, neprohrajeme moc zápasů. V lize není moc týmů, které se vyrovnají s naší rychlostí. Výhra v derby měla velký vliv na naše současné výkony; fanoušci byli úžasní a chtěli jsme jim udělat radost. Chodí na nás po celý rok a je pěkné vyhrát pro ně.

Přijde mi, že po třech výhrách hrajete s mnohem větším sebevědomím. Vnímáte to také tak?
Je to tak, jsme si o dost jistější s pukem i bez něj. Musíme takhle pokračovat a bude to dobré. Týmy kolem nás v tabulce také vyhrávají, ale musíme porážet soupeře před námi. Víc s tím neuděláme.

Po klasické děkovačce bylo slyšet i zpívání s fanoušky. Znáte už nějaké české vánoční písničky?
Určitě tady nebudu zpívat (směje se). Moc toho neznám a raději jsem nezpíval. Ale bylo pěkné strávit s fanoušky nějaký čas.