Preview k zápasu
st 20.3.2024 | Šimon Zemánek

Boj o srovnání. Bude to hodně podobné, myslí si Radovan Pavlík

Bylo to velké drama, nakonec ale se šťastným koncem pro Hradec. První domácí klání čtvrtfinálového derby vyhrál Mountfield 2:1 po nájezdech. Na oslavy však není čas, další třaskavé střetnutí je za rohem. Který z východočeských rivalů se bude radovat tentokrát? Další utkání vypukne na ledě ČPP Arény ve středečních 18:00.

MartinKaut
Brněnský rodák byl v roce 2018 draftován Coloradem v prvním kole na šestnácté pozici, v NHL se však příliš neprosadil, a tak se před sezonou vrátil zpátky do Pardubic. Čtyřiadvacetiletý forvard patří k oporám ofenzivy Dynama, v sezoně si drží průměr kolem bodu na zápas. Celkově je letos specialistou na Hradec, ve čtvrtfinále rozhodl hned první duel.

Jaké pocity po prvním čtvrtfinálovém bodu před vyprodaným stadionem prožíval Radovan Pavlík? „Bylo to úžasné, jsme za výhru nesmírně rádi. Atmosféra byla neskutečná, po úspěšných nájezdech byla euforie obrovská, děkujeme fanouškům za podporu – moc jsem si to užil,“ libuje si rychlonohý forvard po první hradeckém úspěchu ve čtvrtfinále. Mountfield snížil stav série na 1:2.

Vítězství domácím v osmé sérii penaltové loterie přisoudil obránce Tomáš Pavelka. „Dvakrát krásně vykoupal gólmana, klobouk dolů, na beka dobrý. Musel dát a dal. A pak ještě rozhodl,“ těší hráče s číslem 98. „Nájezdy moc často netrénujeme, spíš to je o tom, kdo si zrovna věří. Pačes je v sezoně jezdil, věděli jsme, že gól dát umí. Naštěstí to tam padlo,“ má radost rodák ze salonu republiky po důležité výhře, kterou sebrali Pardubicím možnost urvat významné vedení v sérii. „0:3 by nebylo dobré, ale pořád je potřeba udělat čtyři kroky. A ten poslední je nejtěžší. Do té doby vždycky žijete. Ale my to zvládli stáhnout na 1:2,“ hlásí Radovan Pavlík.

Právě on se také nemalou měrou podílel na prvním úspěchu v sérii, k nespočtu černé práce nejen na oslabení přispěl také v ofenzivě vstřelenou brankou. „Mišák zatáhl dobře puk podél mantinelu až do kasy, Roman Will už byl mimo bránu a stačilo ji jen trefit, i když tam ještě ležel jeden hráč soupeře, tak jsem to naštěstí propálil,“ neskrývá úlevu po vedoucí trefě „Pavlas“. Ten si spolupráci s dalším hradeckým odchovancem velmi pochvaluje. „Páťa hraje skvěle, spolu nám to sedlo a rozumíme si, děkujeme panu trenérovi, že nás dal do stejné lajny. Loni byl Patrik fantom, myslím si, že je i letos – zase ukazuje, že to je výborný hráč,“ hlásí šestadvacetiletý útočník.

Domácí atmosféra byla v úterní bitvě velkým faktorem. Hradečtí příznivci vytvořili výbornou a opravdu hlasitou kulisu, která dovedla jejich oblíbence až k výhře po samostatných nájezdech. „Věděli jsme, že bude plný dům, a že nás fanoušci poženou. A taky, že to tady oni nebudou mít jednoduché,“ přemítá hradecký odchovanec Radovan Pavlík.

Co si slibuje rychlík s reprezentačními zkušenostmi od následujícího klání? „Očekávám víceméně něco podobného jako do teď. Myslím si, že snad každý zápas série bude vyrovnaný a rozhodovat bude štěstí. Předtím ho měly dvakrát Pardubice, tentokrát my a uvidíme, kdo příště,“ komentuje levý křídelník Mountfieldu. „Řekl bych, že pro diváky to je luxusní série, každý mač je zatím vyrovnaný. Doufám, že i ve středu budou fanoušci mít čas, přijdou nás podpořit a my se jim za to odvděčíme výhrou,“ přeje si na závěr Radovan Pavlík.

Praktické informace pro fanoušky

  • Fanzóna před ČPP Arénou: Před oběma zápasy čtvrtfinále v Hradci Králové bude pro fanoušky připravena fanzóna před ČPP Arénou. V té nebude chybět foodtruck s výbornými burgery, stánek obchodního centra FUTURUM Hradec Králové, ve kterém si budou moci děti vyrobit odznáček play off. A program si před zimním stadionem připravilo také Hitrádio Černá Hora.
  • Čestné buly: O úvodní vhazování se postará hradecký fotbalista Václav Pilař, současná tvář FK Hradec Králové. Chybět nebude ani státní hymna České republiky, o kterou se postará Martin Sedláček.
  • Moje Kartičky:V úterý a ve středu na play off proti Pardubicím máte šanci ještě zakoupit poslední balíčky a kartičky Stadion znovu v akci i knížky o historii. Výrobce Moje Kartičky nabídne i další kartičky a příslušenství. Stánek najdete v přízemí – napravo od vchodu.
  • GotAuthentic: U stánku GotAuthentic si budete moci pořídit hrané a gólové puky z průběhu letošní sezóny včetně některých gólů z předkola proti Vítkovicím nebo z aktuální série proti Pardubicím. V prodeji bude i omezený počet oficiálních zápasových puků pro čtvrtfinálovou sérii s logy obou týmů. Otevřeno bude určitě v úterý do konce zápasu, ve středu pak podle toho, jestli nebude po úterku vyprodáno.
  • Zvýšená bezpečnostní opatření: Utkání s Dynamem vždy doprovází plné stadiony a výborná atmosféra. Bezpečnostní složky nicméně vyhodnotily derby jako rizikové, a tak jej doprovodí zvýšená zvýšená bezpečnostní opatření.
  • Vstupenky: Poslední vstupenky jsou k dostání on-line, ČPP Aréna bude i ve druhém čtvrtfinále vyprodaná. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.

Sestavy z minulého utkání

Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, Kolář – Pánik, Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček.