Žáci
po 3.4.2023 | Petr Koval

Zlaté zakončení sezony! Čtvrťáci opanovali domácí turnaj

První dubnový den se nenesl jen ve znamení žertíků. Pod Bílou věží se totiž sjel kvartet zvučných soupeřů, aby změřili síly na turnaji O putovní pohár Jaroslava Janečka. Mladí Lvi zvítězili ve všech třech utkáních, a vybojovali zlaté medaile. Ty jim na krk pod dohledem Mountyho pověsili nejen hráči A-týmu, ale také šéftrenér sportovního centra mládeže Tomáš Martinec.

Sobotní turnaj O putovní pohár Jaroslava Janečka byl pro ročník 2013 vůbec prvním domácím turnajem v jejich krátkém hokejovém životě. Mladí Lvi si tak mohli poprvé vyzkoušet, jaké to je hrát za silné celodenní podpory svých nejbližších. Zvučná podpora byla potřeba. Na východ Čech totiž zamířila kvalitní konkurence. Proti Mountfieldu stály týmy Dukla Jihlava, Sparta Praha nebo Škoda Plzeň.

Ty se střetly systémem každý s každým. Hrací čas byl pro potřebu turnaje zregulován na porci dvou polovin po dvaceti minutách. Hradec zahajoval proti celkově druhé pražské Spartě, kterou přestřílel vysoko 6:2. V poledne pak zvítězil proti Plzni 3:1 a když si poradili s jihlavskou Duklou 4:3 po nájezdech, mohl pozvednou pohár pro vítěze. Medaile na krk hráčům 4. třídy navíc pověsil nejen Jaroslav Janeček ml., ale také útočníci a hlavní trenér A-týmu – Lukáš Cingel, Oliver Okuliar a Tomáš Martinec.

Ročník 2013 tak zakončil sezonu tím nejlepším možným způsobem. „Kluci se na to dlouho těšili, přišlo se na ně podívat hodně blízkých. Všechny zápasy byly velmi kvalitní a vyrovnané. I proto jsem rád, že se nám podařilo vybojovat zlaté medaile. Kluci si to zasloužili za celosezonní přístup k tréninkům a zápasům. Chtěl bych poděkovat každému, kdo se na uskutečnění turnaje podílel, stejně tak společnostem CCM, Ovoce zelenina Hrbek a YD Help za sponzorské dary. Doufám, že všichni zúčastnění odjížděli z hradeckého zimáku spokojeni,“ komentuje hlavní trenér 4. třídy Denis Martinec.

Konečné pořadí turnaje O putovní pohár Jaroslava Janečka

1. místo – Mountfield HK
2. místo – HC Sparta Praha
3. místo – HC Škoda Plzeň
4. místo – HC Dukla Jihlava

Nejužitečnější hráči týmů

Mountfield HK – Filip Novák
HC Sparta Praha – Richard Vaňha
HC Škoda Plzeň – Max Štaigl
HC Dukla Jihlava – Matyáš Mach

Fotogalerie