Ohlasy k zápasu
pá 2.12.2022 | Petr Koval

Zažíváme těžké chvíle, říká Oliver Okuliar. Zve fanoušky na derby!

Jediný zástupce českého hokeje v CHL vstupoval do utkání se Spartou s nelichotivou bilancí dvou utkání bez vstřelené branky. Dlouhé čekání na hradecký gól přerušil až po 158 minutách Oliver Okuliar. Hráč, kterého Craig Ramsay na posledním srazu nominoval do slovenské reprezentace, strávil na ledě přes šestnáct minut – necelých pět dokonce v přesilovce. V početní výhodě ale byli úspěšní jen Pražané a protáhli sérii Lvů na pět extraligových porážek v řadě.

Svěřenci Tomáše Martince nedokázali skórovat proti Olomouci ani Mladé Boleslavi. Střelecké trápení ukončil až Oliver Okuliar, jehož gól však neodvrátil nepříznivou sérii porážek. „Pět proher po sobě? Už je toho asi dost, ubíjí to. Už na nás pomalu padá deka, což nechceme. Je to nepříjemné. Ale když tolikrát v řadě prohrajete, může vás to zocelit a v play off se vám to může vrátit. Ale už je toho opravdu dost,” komentuje šikovný forvard.

Utkání hrané před desetitisícovou návštěvou nabídlo to nejpodstatnější už ve druhé třetině, kdy padly všechny tři góly. Co podle dvaadvacetiletého hokejisty hrálo v utkání klíčovou roli? „Rozhodly přesilovky, měli jsme jich pět nebo šest a ani jsme v nich pořádně nevystřelili. Pak nemůžeme vyhrát,” reflektuje jediný střelec Mountfieldu.

„Myslím si, že to byl remízový zápas. Padesát procent byli lepší oni, padesát my. Ani neměli vyložené šance. Když se podíváme na druhý gól, to ani nebyla branková příležitost. Padl v podstatě zpoza branky. Nám bohužel takový nepadne. My se musíme nakopnout výhrou a dostat se do starých kolejí. Jsme silný klub, který patří na jiné příčky, než kde se aktuálně nachází,” dodává.

„My ty lidi potřebujeme, jsou naším šestým hráčem. Mohou nám pomoci překlopit zápasy v náš prospěch.“

#8 Oliver Okuliar (o vlivu podpory fanoušků)

V neděli Lvy čeká derby s lídrem tabulky z Pardubic. „Věřím, že bude vyprodáno. My ty lidi potřebujeme, tímto je na zápas chci pozvat. Zažíváme teď těžké chvíle a potřebujeme, aby nám pomohli, protože jsou naším šestým hráčem. Když fandí, dodává nám to velkou energii, mohou nám pomoci překlopit zápasy v náš prospěch. Musíme začít u detailů a vyhrát pro ně. I kdyby 1:0, prostě musíme vyhrát,” hecuje před východočeským soubojem čtvrtý nejlepší hráč týmové produktivity.

V čem vidí slovenský útočník jednu z příčin nepříznivé bilance z posledních extraligových duelů? „Kolik jsme letos dali škaredých gólů? Dva? Tři? Sám nevím. My je prostě nedáváme, že bychom nějaký dotlačili na brankovišti. Nemůžeme se vymlouvat ani na absence. Je hodně mladých hráčů z Kolína a juniorky. Máme široký a kvalitní kádr. Systém je dobrý a každý ví, jak do něj zapadnout. Věřím, že v neděli uspějeme,” uzavírá Oliver Okuliar.