Žáci
út 11.4.2023 | Eva Šafranková

Základna má za sebou poslední trénink v sezoně 2022/23

Děti, které navštěvovaly Kurz ledního hokeje, měly poslední trénink v této sezoně na sklonku třetího kalendářního měsíce. V rámci základny se naučily spoustu nových dovedností a díky tomu jsou připraveny na vstup do další kategorie, a tou je první třída. O aktuálním dění a dalších plánech informuje Martin Stehno, jenž je vedoucím sportovních tříd.

Většině mládežnických kategorií sezona skončila v březnu, a to platí i pro nejmenší hokejisty Mountfieldu HK. Poslední trénink Kurzu ledního hokeje neboli základny totiž proběhl ve čtvrtek 30. března, což potvrzuje i Martin Stehno. „Ano, ve čtvrtek proběhl poslední trénink základny, kam mohly přijít všechny děti, které na kurz chodily od září. Na každém tréninku bylo průměrně 30 dětí. Cílili jsme hlavně na ročník 2016 a mladší, prioritně na ročník 2017. V tomto směru panuje spokojenost, protože zájem ze strany rodičů a dětí byl a je velký, takže to je pro nás velice dobré. Jejich zpětná vazba byla také velmi dobrá, jednalo se vlastně jen o pozitivní reakce,“ pokračuje vedoucí sportovních tříd.

Z těchto dětí, zejména ročníku 2017, vznikne nová kategorie první třídy. „Teď to běží jako přípravka, ale od 1. května, kdy začíná sezona 2023/24, to bude první třída. V pondělí 3. dubna proběhl první trénink, na kterém bylo přes 20 dětí. Postupně jsme je oblékli a dali jim dresy, v průběhu dubna budou trénovat na ledě. Až se to překlopí do nové sezony, budou i oznámeni trenéři k jednotlivým kategoriím. Pak začnou trénovat děti na suchu a k tomu se připojí tělocvična,“ odhaluje program budoucích talentů.

Děti, které v této sezoně nespadaly do potřebné věkové kategorie, nemusí zoufat. Kurzy ledního hokeje se budou konat i příští sezonu a nábory jsou rovněž v plánu. „Několik náborových akcí proběhne i během léta. Už máme přislíbenou účast na Bezva Festu, Dni náborů a Pokladu na Stříbrném rybníku. Samotný kurz se rozběhne v průběhu září podle toho, jestli bude v rámci akce Pojď hrát hokej nebo samostatně,“ dodává trenér Martin Stehno.