Aktuální zprávy z klubu
po 17.10.2022 | Jan Vavřina, Petr Koval

Tři zápasy, dva góly. OlfinCar hráčem měsíce září je Filip Pavlík

Filip Pavlík stihl na startu sezony jen tři extraligové duely, poté přišlo nepříjemné zranění. I přesto dokázal dvakrát skórovat, poprat se a v tabulce +/- se dostat na hodnotu +1. Za tyto výkony ho fanoušci zvolili OlfinCar hráčem měsíce září, a to před oběma gólmany. Nyní je hradecký dělostřelec připraven odpovědět na příchozí dotazy fanoušků. Ty je možné posílat do čtvrtka 20. října 22:00, následně na ně hráč odpoví. A rovnou vybere ten nezajímavější, jehož autor se může těšit na ceny od klubu i partnera ankety.

Ptejte se Filipa Pavlíka

FilipPavlík
Bilance v září:
7 zápasů
2 góly + 1 asistence
18 střel na branku
+/- +5

Na hradecké soupisce nenajdete obránce, který by byl v dresu Lvů služebně starší. I proto plní třicetiletý bek třetím rokem roli asistenta kapitána. V loňské sezoně dosáhl střelec, jehož rána je už čtvrtým rokem nejtvrdší v extralize, mety 500 extraligových startů. Další čárky do této kolonky bude zapisovat rovněž v hradeckém dresu. Management Mountfieldu si totiž svůj klenot pojistil až do roku 2025.

Zadák, jenž odvádí skvělou práci rovněž v obou speciálních formacích, má velký přínos také v hokejové kabině. Jako správný vůdce se ukázal i v prvním utkání proti Liberci. Vypálil tři střely, strávil přes tři minuty v přesilovce a oslabení, zapsal čtyři body do Radegast indexu a jako první v novém ročníku vystřelil hradeckým fanouškům gólovou radost. Parádně totiž využil clony Bohumila Janka a prudkou ranou zamířil přesně do horního růžku.

V září „Kaca“ odehrál všechny čtyři zápasy v CHL. V extralize však stihl jen úvodní tři duely, pak absentoval kvůli zranění. I přesto svoji vytříbenou střelou vsítil dva góly. Ten druhý vstřelil krátce po vhazování, když překonal Aleše Stezku na bližší tyč a pomohl k vítězství 3:2 po nájezdech. Nejproduktivnější hradecký obránce se ale umí postavit za tým i v jiných činnostech, než je střílní gólů a výborná defenzivní práce. Proti Karlovým Varům svedl bitku s Petrem Koblasou a nabudil spoluhráče k vítězství 3:2.

Výsledek ankety OlfinCar hráč měsíce září:

1. Filip Pavlík 42,15 %
2. Jan Růžička 38,22 %
3. Henri Kiviaho 19,63 %