Aktuální zprávy z klubu
st 6.10.2021 | Redakce

Třetí triumf. OlfinCar hráčem září se stal Štěpán Lukeš

Jérémie Blain, Štěpán Lukeš a Graeme McCormack – trojice Lvů, která podávala v prvním soutěžním měsíci skvělé výkony. OlfinCar hráčem září se ale mohl stát jen jeden z nich. Fanoušci jím zvolili hradeckého gólmana, který tak tuto anketu ovládl už potřetí. Do neděle 10. října 22:00 mu veřejnost může posílat dotazy, následně na ně „Luky“ odpoví a vybere ten nejzajímavější. Jeho autor se může těšit na balíček cen – od společnosti OlfinCar, podepsané klubové tričko a dvě vstupenky na hokej.

Ptejte se Štěpána Lukeše

ŠtěpánLukeš
Bilance v září:
7 zápasů, 5 výher
úsp. zásahů 93,22 %
165 zásahů
ø obdr. branek 1,70

Štěpán Lukeš si musel pozici v brance v posledních letech poctivě vyčekat. Už loni ale ukázal, že tuto tíhu na svá bedra může vzít bez problémů, a v letošním ročníku zatím mezi třemi tyčemi kraluje. V brankovišti působí klidným, vyzrálým dojmem, nedělá zbytečné chyby ani zbrklé pohyby. Puky z něj nepadají, takže svým soupeřům nenabízí zadarmo šance na dorážky. Ve svém soustředění ale nikdy nezapomene mávnout na hradecké fanoušky, kteří letos už mnohokrát nahlas provolávali jeho jméno.

Gólman s pravým držením hole a lapačkou v pravé ruce v září strávil mezi tyčemi 423 minut, které dohromady znamenají sedm odchytaných utkání. Pět z nich skončilo pro jeho tým vítězně, což se zatím povedlo jen dvěma dalším brankářům. Fantastická úspěšnost zásahů 93,22 % znamená pro rodáka z Kadaně druhé místo v rámci ligy, průměr obdržených branek 1,70 je dokonce vůbec nejlepší ze všech. Však taky celý hradecký tým dostane průměrně nejméně branek na zápas a muž s jedničkou na zádech je hlavním strůjcem této statistiky.

Hned ve druhém letošním mači si připsal třetí kariérní čisté konto, když udržel na uzdě všechny kladenské střelce. Jen jedinkrát zatím pustil za svá záda víc jak dvě branky, navíc i ve své nepříliš oblíbené disciplíně – samostatných nájezdech, dokázal ve Zlíně uspět osmkrát z devíti případů. Celkem pochytal 165 ran z celkových 177, které letěly na jeho branku. Právem se tedy ucházel už o svou třetí cenu pro OlfinCar hráče měsíce.

Výsledky ankety OlfinCar hráč měsíce září:

1. Štěpán Lukeš 42,59 %
2. Graeme McCormack 38,58 %
3. Jérémie Blain 18,83 %