Preview k zápasu
st 29.11.2023 | Petr Koval

Těžký kalibr v podobě druhého celku tabulky! Lvi hostí Spartu

Mountfield v úterý otočil dvoubrankové manko proti Olomouci a dokázal zvítězit 5:3. Netradičně ve čtvrtek čeká na svěřence Tomáše Martince další těžký souboj. Pod Bílou věž totiž zavítá druhý celek tabulky – Sparta Praha. Pražané mají skvělou formu, v listopadu pokaždé bodovali! A pozitivní je pro ně i vzájemná bilance. Poslední porážku proti Hradci datují do 18. října 2022. Prodlouží svoji vítěznou vlnu? Startujeme v 18:00. Duel můžete rovněž sledovat na O2 TV Sport.

MichalŘepík
Už pátou sezonu plní roli kapitána mužstva. Letos extraligový šampion z roku 2016 táhne svůj klub i střelecky a je s 11 góly mezi čtyřmi nejlepším snajpry soutěže. Mezi střelce se zapsal i v letošním prvním měření proti Lvům. Prosadí se znovu?

Sparta má mezi nejlepší čtyřkou pohodlný náskok

Ambiciózní klub nastartoval ročník ideálně a prakticky od začátku patří mezi TOP čtyřku. Hořkost porážky poznal až v 7. kole proti brněnské Kometě. A i aktuálně se Pražanům daří! V listopadu odehráli šest duelů, ve kterých pokaždé bodovali. O body je v prodloužení obralo pouze Brno, jež je zatím jediným celkem, který letos zvučné mužstvo dokázal dvakrát porazit. V posledních třech střetnutích se celku z hlavního města opravdu daří. Dohromady nasázel jedenáct gólů a postupně porazil 3:1 Vítkovice, 5:4 Liberec a naposledy ovládl šlágr kola před rekordní návštěvou TELH 3:1 proti Litvínovu.

Tým Pavla Grosse nyní drží s devětačtyřiceti body druhou příčku, což potvrzují i jednotlivé statistiky. Sparta vsítila už 74 branek – čtvrté nejlepší číslo v lize. Opřít se rozhodně může o kvalitní defenzivu. Celkem 50 inkasovaných gólů ji řadí hned za Pardubice. I speciální formace fungují skvěle. Klub, který sídlí v největší aréně v Česku, vstřelil 19 gólů v přesilovce, a i tato statistika patří mezi TOP čtyřku. Na absolutní špici je pak s úspěšností 87,78 % oslabení. A to i přes to, že jsou Pražané třetím nejtrestanějším týmem soutěže.

Klub plný zvučných jmen má produktivitu rozdělenou mezi několik hráčů. Obávanou trojici tvoří především Chlapík – Řepík – Horák, která má na kontě dohromady 213 startů v NHL. Tím nejproduktivnějším je bývalý hráč Edmontonu Roman Horák (6+16). Nejlepším střelcem mužstva je s jedenácti zářezy Michal Řepík. Nejproduktivnějším bekem je pak někdejší obránce Washingtonu a bronzový medailista z předloňského MS Michal Kempný (4+9). Mezi třemi tyčemi dostává více prostoru Jakub Kovář (úspěšnost 91,07 %, průměr 2,04). O polovinu menší porci odehrál bývalý brankář San Jose nebo Arizony Josef Kořenář (úspěšnost 91,62 %, průměr 1,87), jenž vychytal poslední vítězství s Litvínovem.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové listopadové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Marcelem, plakát Olivera Okuliara, rozlučkový rozhovor s Radkem Smoleňákem nebo příběh nejmladšího střelce extraligy Adama Novotného. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání