Aktuální zprávy z klubu
st 8.12.2021 | Adam Kodet, Jan Vavřina

Skoro 60 % hlasů! OlfinCar hráčem listopadu je Kevin Klíma

Podruhé vítězem ankety OlfinCar hráč měsíce a tentokrát zcela jednoznačně. Hradecké fanoušky svými listopadovými výkony nejvíc oslovil Kevin Klíma, který získal takřka 60 % jejich hlasů. Americký forvard s českými kořeny je nyní připraven odpovědět na zvídavé dotazy, které je možné posílat do neděle 12. prosince 22:00. Sám hráč pak vybere nejzajímavější otázku, jejíž autor se může těšit na balíček cen – od společnosti OlfinCar, podepsané klubové tričko a dvě vstupenky na hokej.

Ptejte se Kevina Klímy

Kevin Klíma
Bilance v listopadu:
8 zápasů
6 gólů
17 střel na branku
ø ice-time 15:24

Starší z obou dvojčat Klímových už se jak na českých kluzištích, tak v hradeckém dresu prohání znatelně déle než jeho bratr. A je to znát. Ve většině střídání je Kevina plný led, dokáže skvěle využívat své rychlé nohy a ač centr, sám se často dostává k zakončení. Nechybí mu tlak do branky, což vyplývá z jeho severoamerické hokejové průpravy v mládeži. A když se dala znovu dohromady úderná letka Jergl-Klíma-Perret, výkony hráče s číslem 34 se ještě zvýraznily.

Nikdo z hradeckých hráčů totiž v listopadu nedal víc branek než rodák z Tampy. Šest přesných pokusů znamenalo dělené první místo v listopadové tabulce střelců společně s Ahtim Oksanenem. V efektivitě v přepočtu na čas na ledě ale neměl syn slavného otce konkurenci, však na ledě strávil průměrně jen něco přes 15 minut! Kromě toho a své aktivity na bruslích ale Kevin Klíma ukázal, že se nebojí ani tvrdé hry. Třeba v Pardubicích rozdal soupeřům 4 hity. Třikrát byl také vyhlášen hvězdou zápasu, nejvíckrát ze všech Lvů.

Nejpovedenější večer v této sezóně zažil rychlonohý levák proti Plzni, kde zapsal bilanci 2+1. Nejprve načal famózní jízdu druhou třetinou srovnáním na 2:2 dorážkou své střely, v té samé periodě zvyšoval už na 6:2, když se z první opřel do Perretovy přihrávky. Dva góly pověsil i do sítě Mladé Boleslavi, kde dvakrát vyrovnával. Poprvé svým nájezdem od hrazení a střelou švihem k tyči, poté dorážkou McCormackovy rány v přesilovce. Spolupráce Perret-Klíma zafungovala i proti Olomouci a Litvínovu, kdy se natlačil přes obránce a prosadil se bekhendem na vyrážečku.

Výsledek ankety OlfinCar hráč měsíce listopadu:

1. Kevin Klíma 59,95 %
2. Jérémie Blain 21,36 %
3. Henri Kiviaho 18,69 %