Ohlasy k zápasu
út 28.9.2021 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Škoda, že jsme po vyrovnání hned inkasovali, mrzí Filipa Pavlíka

Byla to rána jako z kanónu, jeden z nejhezčích gólů, které v letošním ročníku extraliga viděla. Filip Pavlík se na konci druhé třetiny opřel do puku a svou pověstnou tvrdou střelou propálil brankáře Plzně Furcha, čímž srovnal na 2:2. Jenže o 26 sekund později Lvi potřetí inkasovali a zápas na ledě Škody definitivně ztratili.

Filipe, rozhodl nejspíš závěr druhé třetiny. Dal jste vyrovnávací branku, jenže jste po ní ihned inkasovali...
Bohužel jsme tam nevyhodili puk a z toho se soupeř dokázal prosadit. Dostalo se to nahoru na útočníka, ten měl na situaci jiný pohled než ostatní kluci a vrátil to zpátky. Tím se to celé zkazilo a dostali jsme blbý gól. Je škoda, že jsme dokázali vyrovnat a pak dostali takovou branku.

Plzeň tentokrát hrála dobře, že?
Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Poslední dvě utkání, které jsme hráli, jsme vždy dostali gól a museli dotahovat. To se nám stalo i tady a bohužel už jsme to úplně nedotáhli, abychom získali nějaké body a otočili utkání.

Jistojistě musíte být spokojený se svou parádní brankou, je to tak?
To určitě. Jsem rád, že jsem se konečně takhle trefil, co jsme si nacvičili, to se nám do puntíku podařilo a byla z toho pěkná trefa.

Když to srovnáte s ranami, které vysíláte v projektu Extraligová NEJ, jak by si tato mezi nimi vedla?
Myslím si, že z téhle pozice, úhlu a nahrávky, je to podstatně slabší, než když se hráč rozjede do puku přímo, jak je to v Extraligových NEJ. Brankář na takovou ránu může zareagovat, když se správně pohne, může to i chytit. Ale pokud se to dobře trefí, tak to není úplně nejjednodušší střela, je to těžké.

„Že jsou Gaspi, nebo Šalina nezkušení? Jsou to dobří hráči, teď už taky víme, jak si vyhovět, myslím, že se dobře doplňujeme.“

45 Filip Pavlík (o parťácích v obranném páru)

Jak moc s mužstvem zamávala první rychlá obdržená branka?
Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale brzy jsme inkasovali a pak ten tým musí pořád dotahovat, což je pochopitelně těžší, než když vedeme a jsme trochu víc na koni.

Jak byste hodnotil začátek nového ročníku?
Myslím si, že nemáme špatný vstup do sezóny, samozřejmě bychom mohli mít více bodů, ale i za to, co máme, jsme strašně moc rádi a jsme s tím velice spokojení.

Vedle vás zatím nastupují mladí obránci – Gaspar, Šalda. Cítíte to tak, že na ty kluky vedle sebe musíte i trochu dohlížet a něco jim předat?
Určitě to nevnímám tak, že bych tam měl někoho mladého nebo nezkušeného, to vůbec. Všichni jsou to dobří hráči, své zkušenosti mají. Teď už taky víme, jak si vyhovět, takže vím, co od nich čekat a oni dobře ví, co čekat ode mě. Takže myslím, že se dobře doplňujeme.

Utkání nyní běží v bleskovém sledu za sebou, vyhovuje vám to?
Je to takový rychlý spád. Myslím, že je to dobře, hraje se pořád, vlastně obden. Všichni jsme v tempu a sezóna pěkně odsýpá. Když se prohraje, tak se z toho tým musí ihned oklepat a jít zase do dalšího zápasu s čistou hlavou.