Preview k zápasu
so 28.11.2020 | Anna Marie Kokrhounová

Šance na reparát. Lvi se podruhé v týdnu utkají s Třincem

Po dni odpočinku čeká hradecké hokejisty další těžký zápas. Míří totiž na led Třince, s kterým se v tomto týdnu utkají již podruhé. První duel Hradci příliš nevyšel a Oceláři si zpod Bílé věže odvezli všechny tři body. Lvi se však nemusí ničeho zaleknout, Třinci byli poměrně vyrovnaným soupeřem a v neděli mu tak mají co vracet. Duel startuje v 18:00.

„Musíme si dávat pozor hlavně na vyloučení.“

#6 Lukáš Cingel (o nedělním zápase proti Třinci)

V posledním listopadovém týdnu los Hradci nadělil dva těžké soupeře, bohužel ani proti Spartě se Lvům nezadařilo a podruhé v řadě skončili bez bodů. „Byl to těžký zápas. Dostali jsem se do něj dobře, když jsme dali gól z přesilovky, ale škoda, že jsme si to potom neuhlídali, mohlo být všechno jinak. Takový je ale hokej,“ vrací se k pátečnímu utkání Lukáš Cingel. Co bylo pro duel rozhodující? „Byl to zápas o detailech. Sparta byla velmi dobrá na puku a hlavně se drželi v útočném pásmu. To nám dělalo trošku problémy,“ vypichuje silné stránky soupeře osmadvacetiletý útočník.

Souboj dvou celků z vrchního patra tabulky okořenil možná i fakt, že sedm hráčů z hradecké soupisky působilo v minulosti právě v pražském klubu. „Nějaké srandičky tam určitě byly. Ale nijak speciálně. Chtěli jsme to brát jako každý jiný zápas. Ať už hrajeme s kýmkoliv, chceme hrát svoji hru,“ uvádí věci na pravou míru forward Mountfieldu. I on pociťuje absenci bouřlivé domácí kulisy, která naopak nahrává hostujícím týmům. „Fanoušci určitě chybí, hlavně tady v Hradci, kde jsou skvělí a vždy nás popoženou dopředu. Teď je jedno, jestli hrajete doma nebo venku, možná jen ta cesta trochu rozhoduje,“ komentuje smutnou skutečnost rodák ze Žiliny.

V neděli narazí Hradečtí znovu na Třinec, s kterým změřili síly již v úterý. V duelu pod Bílou věží se jim však nepovedlo skórovat ani jednou a Oceláři si z východu Čech odvezli jasnou výhru 3:0. Co musí Lvi do neděle změnit? „Musíme si dávat pozor hlavně na vyloučení. Víme, s čím do Třince chceme jet, a musíme na tom zapracovat,“ odpovídá jasně slovenský reprezentant a dodává: „Chceme se vrátit do pohody, odehrát dobrý zápas a udělat to, co si povíme.“

MatějStránský
Rodák z Ostravy udivuje svou střeleckou fazonou. Ve 12 zápasech si připsal 13 přesných zásahů a je v čele týmových i extraligových střelců.

Suverénní Třinec bodoval ve všech zápasech

Hektický začátek sezóny se nevyhnul ani Třinci. Kvůli nákaze koronavirem v kabinách soupeřů se utkání přesouvala, ke karanténě nakonec došlo i u samotných Ocelářů. Do začátku vynucené pauzy tak stihli odehrát pouhé dva zápasy, ty však zvládli bravurně. Prvně vyhráli rozdílem tří gólů na ledě Karlových Varů, o dva dny později si podobně dobře počínali v Litvínově, kde zvítězili 6:3.

Návrat do extraligového kolotoče znamenal pro Slezany začátek krasojízdy. V prvním utkání proti Kometě sice vyhráli až v prodloužení, následně však ničili jednoho soupeře za druhým. Střelecké hody nabídl například zápas proti Varům, který Oceláři ovládli 7:2, vysoký počet gólů ale zaznamenali také proti Budějovicím, které porazili 6:3. Vítězná série se zastavila až po sedmi zápasech, a to poněkud překvapivě na ledě Pardubic, které po přestřelce zdolaly Třinec 7:6 v prodloužení. Oceláři tato prohra vůbec nezamávala a v následujícím týdnu si vyšlápli jak na Hradec, tak na Liberec. V tabulce jsou tak těsně druzí, proti Plzni mají však čtyři zápasy k dobru.

Třineckou úspěšnost kopírují také celkové statistiky. Slezané jsou nejlepší v přesilovkách a s téměř 5 góly na zápas jsou nejlépe střílejícím týmem extraligy. Jejich obrovská útočná síla stojí především na dvou hráčích. Martin Růžička vládne kanadskému bodování celé soutěže s bilancí 6+17, je tak i celkově nejlepším nahrávačem. O góly se naopak stará Matěj Stránský, ten vede tabulku extraligových střelců. Jedničkou v brankovišti Ocelářů je Jakub Štěpánek s 91,41% úspěšností.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Lukeš – Nedomlel, Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík, R. Pilař – Smoleňák, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.