Akademie ČH
po 5.9.2022 | Jan Brůna

Samuel Meišner: Musíme tomu dát víc. Bude jedničkou dorostu?

Zatímco juniorka už bojuje o ligové body, dorost finišuje přípravu. A snaží se před startem soutěže naladit vítězně. Záda akademikům kryje brankář Samuel Meišner, který bude s velkou pravděpodobností chytat i v ostré sezoně, a měl by tak převzít roli Jana Kasala. Co říká na výsledky, hru a jak hodnotí nepovedené derby? A jak vzpomíná na President Cup?

Dorostenci Mountfieldu nastoupili dosud v přípravě k 12 utkáním, z nichž pět se jim podařilo vyhrát. Domácí prověrka proti Pardubicím však nedopadla podle představ. „Myslím si, že první třetinu jsme byli určitě lepší. Přehrávali jsme je, byli jsme rychlejší. Nevím, co se stalo ve druhé části… Přestali jsme bruslit, hrát, už jsme ztráceli kotouče a jezdili na nás,“ hledá příčiny neúspěchu Samuel Meišner.

Jak brankář dorostu potvrzuje, tento problém nepotkal jeho kategorii v přípravě zdaleka poprvé. „Už to pozoruji déle. Většinou nám vyjde jedna třetina a zbylé nám nejezdí nohy. Vůbec nevím, čím to může být. Naše zakončování není zrovna nejlepší, máme strašně málo gólů. Střely bychom měli zlepšit,“ nabádá nadějný brankář.

„Moc nám sice nevyšel, ale takhle do přípravy to bylo super.“

#1 Samuel Meišner (o President Cupu v Třinci)

Co říká na dosavadní výsledky týmu z období před ostrým startem sezony? „Myslím si, že to není špatné, nějaké zápasy jsme vyhráli. Ale asi se od nás očekává víc a musíme tomu dát víc. Náš největší problém je zakončení, bruslařsky jsme na tom dobře. Letní přípravu jsme odmakali,“ říká pravděpodobná jednička dorostu v tomto ročníku.

Co se týče výsledků i předvedené hry, je tedy na čem pracovat. Hráči si ovšem mohou pochvalovat možnost vyzkoušet si konfrontaci s kvalitními soupeři, a to i ze zahraničí. „President Cup v Třinci byla určitě dobrá zkušenost. Moc nám sice nevyšel, ale takhle do přípravy to bylo super,“ potvrzuje nástupce Jana Kasala ve své kategorii.

Šestnáctiletý gólman si vyzkoušel zodpovědnost za svatyni dorostu již v minulé sezoně, od té doby měl čas svoji hru vypilovat. „Možná by to chtělo ještě zlepšit rychlost v bráně, jinak jsem spokojený,“ hlásí sebevědomě. A jak probíhá spolupráce s ostatními gólmany? „S klukama se bavím v pohodě. Oni jsou sice mladší než já, ale rozumíme si dobře,“ těší Samuela Meišnera.