Ohlasy k zápasu
pá 16.9.2022 | Petr Koval

Rozhodla zbytečná vyloučení, smutní po prohře Marek Zachar

Marek Zachar je hokejově vychován pod Ještědem. V dresu Liberce odehrál v nejvyšší soutěži 202 utkání. Nyní se mu po roční pauze opět postavil jako soupeř. Útočník s číslem 69 odehrál necelých 17 minut, ve kterých pobýval v obou speciálních formacích a spolu se svou letkou vytvořil spoustu šancí. Ale ani jeho samostatný únik v první třetině brankou neskončil. Naopak Liberec využil dvou přesilových her v závěru a zvítězil 2:1 po prodloužení.

Marek Zachar prožil většinu svého hokejového života v Liberci. A právě jeho mateřský klub přijel do Hradce k prvnímu extraligovému kolu. „Před zápasem žádné hecovačky moc neprobíhaly. Já i kluci z Liberce jsme se soustředili na zápas,“ odtajňuje komunikaci s bývalými spoluhráči rychlonohý forvard.

Hradec vstoupil do ostrého ročníku už 1. září, kdy k zápasu Ligy mistrů odcestoval do švédského Göteborgu. O dva týdny později rozjel i extraligový kolotoč. „Extraliga i Liga mistrů jsou kvalitní soutěže. Rozdíl tam určitě je. Když hrajeme proti českému týmu, tak se navzájem s klukama známe a je to daleko více vyhecované,“ porovnává obě soutěže hokejista s číslem 69.

„Trefil jsem mu tágo. Měl štěstí.“

#69 Marek Zachar (o souboji s Petrem Kváčou)

Čtyřiadvacetiletý forvard nastupuje v lajně s Radovanem Pavlíkem a Oliverem Okuliarem. „Dokážeme si vytvořit hodně šancí, akorát je musíme proměňovat, jinak to bude k ničemu. Dostáváme se tam, jenže se to nehraje na krásu, ale na skóre,“ ví útočník, jenž v první třetině přebruslil obranu soupeře a ocitl se tváří v tvář Kváčovi.

„Při prvním úniku jsem zkoušel mezírku mezi nohy, ale to úplně nevyšlo. Podruhé jsem mu trefil tágo. Měl možná trochu štěstí, ale bohužel mi to chytil,“ říká o souboji s bývalým spoluhráčem. A právě brankáři Petr Kváča a Jan Růžička byli tahouny obou mužstev. „Petr Kváča chytal dobře, je to výborný gólman. Růža chytal taky výborně, držel nás celý zápas. Určitě nás mrzí, že jsme mu více nepomohli,“ dodává.

Lvi byli od druhé třetiny aktivnější. Modrobílí vystřelili v druhém dějství pouze tři střely na hradeckou klec. „Myslím si, že jsme si zasloužili tři body. Bohužel jsme si to pokazili zbytečnými vyloučeními. Hlavně to moje v závěru utkání, to si prostě nesmím dovolit. Je to tenká hranice. Dělily nás dvě minuty od tří bodů. Musíme to hodit za hlavu – máme bod – a soustředit se na neděli,“ uzavírá Marek Zachar.