Tiskové zprávy
st 23.11.2022 | Jan Vavřina | Foto: Petr Tibitanzl / HC Motor České Budějovice

Řízný bek do sestavy. V Hradci bude hostovat Patrik Marcel

V reprezentační přestávce se udály první změny v hradecké sestavě, další následuje ještě před koncem listopadu. Vedení klubu reaguje na marodku v defenzivních řadách a na odchod Richarda Nedomlela angažováním herně typologicky podobného hráče. Do konce aktuální sezony bude pod Bílou věží hostovat sedmadvacetiletý Patrik Marcel.

Plzeňský rodák má za sebou starty v mládežnické reprezentaci, zahrál si i na mistrovství světa juniorů. Už v té době potvrzoval roli bouřliváka, během čtyř utkání zapsal do statistik 29 trestných minut. Že umí ale týmu pomoci na obou koncích hřiště, dával najevo poslední čtyři roky v prvoligových Litoměřicích – jeho maximem je solidních 34 bodů (14+20) v 57 zápasech.

Letošních 21 utkání rozdělil téměř rovnoměrně mezi Litoměřice a České Budějovice, kde byl na hostování. To si nyní vyzkouší také v Hradci Králové, což potvrzuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Patrika jsme nějaký čas sledovali, víme, co je to za hráče. Po odchodu Richarda Nedomlela jsme chtěli zpevnit naši obranu a přinést důraz nejen do našeho brankoviště. Proto jsme se domluvili na angažování Patrika Marcela do našeho týmu. Prozatím jsem domluveni na spolupráci do konce této sezony,“ říká královéhradecký GM.

175 cm vysoký a 101 kg vážící zadák by se měl k týmu připojit ve čtvrtek, hned v pátek bude připraven naskočit v pikantním duelu proti Plzni, která ho hokejově vychovala.

Statistiky Patrika Marcela