Ohlasy k zápasu
ne 16.10.2022 | Jan Hirsch, Jan Vavřina

Richard Nedomlel o výhře proti Boleslavi: Pochvalu má celý tým

V 11. kole se letos poprvé stalo, že by se do hradecké branky nedostal ani jeden puk. Svou zásluhu na tom má celá defenziva – 25 ran pochytal gólman, dvě zastavila tyčka, spoustu dalších zblokovali svými těly obránci. Mezi ně patří také Richard Nedomlel, který strávil na ledě přes 20 minut a zejména při mnoha oslabeních byl stěžejním pilířem obrany. Zápas proti jednomu týmu, ve kterém v minulosti působil, tak má zdárně za sebou. A hned v úterý přijde na řadu další...

Na ledě Škoenergo Arény odehrál Hradec reprízu čtvrtfinálové série z minulého ročníku, na kterou jeho příznivci nemají příliš dobré vzpomínky. Tento duel však zakončili vítězně. „Byl to z naší strany dobrý zápas. První třetina byla hodně slušná, ve druhé jsme ale moc ztráceli puky. Konečně se nám taky vrátilo štěstí. Hráli jsme ale celých 60 minut, takže si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát,“ otáčí se za duelem Richard Nedomlel.

O výhře 2:0 rozhodli Lukáš Pajer a Jakub Lev, přičemž oba góly byly vstřeleny těsně před koncem třetin – druhé a třetí. „Když padne gól takhle minutu před koncem třetiny, tak to vždycky soupeře trošku utlumí. Nejdůležitější ale je, že jsme hráli stejnou hru až do konce a vyhráli za tři body,“ cení si výhry defenzivní bek.

„Na můj vkus jsme byli příliš v oslabení. Ty jsme ale odbránili dobře.“

#77 Richard Nedomlel (o časté hře ve čtyřech)

Na výsledku se výrazně podepsala i defenziva Hradce, v čele s výborně chytajícím Henrim Kiviahem, za kterého neprošla ani jedna z pětadvaceti střel Bruslařů. Navíc museli Lvi bránit sérii šesti přesilových her domácích. „Kivi chytal výborně. Na můj vkus jsme byli příliš v oslabení, ty jsme ale odbránili dobře, takže pochvalu má celý tým,“ oceňuje rodák z Jablonce nad Nisou práci svých kolegů v obraně.

Do utkání „Nedo“ nastoupil v obranné dvojici s Reném Pieglem a odpracoval bezmála 21 minut, což z něj činilo třetího nejvytíženějšího hráče Mountfieldu. „Vždycky může být výkon lepší, ale jsem maximálně spokojený hlavně s výhrou. Snažím se pomáhat celému týmu,“ komentuje vlastní přínos hradecká sedmasedmdesátka.

Tříbodové výhře proti Boleslavi ale předcházela porážka. V pátek Hradečtí doma zažili déjà vu – i přes 42 střel se nedokázali prosadit a prohráli s Olomoucí 0:3, což silně připomínalo utkání proti Kometě. „V minulých zápasech jsme hráli jen 20 nebo 40 minut, tentokrát jsme si to všichni odmakali,“ má jasno silový obránce, který na jaře poprvé v kariéře oblékl reprezentační dres.

„Proti Spartě hraju rád, takže se na to těším.“

#77 Richard Nedomlel (o dalším duelu)

Tým Tomáše Martince trápí poslední dobou široká marodka, která momentálně čítá sedm hráčů. Mezi nimi jsou i stěžejní obránci Jérémie Blain a Filip Pavlík, na což hradecké vedení zareagovalo příchodem finského Joony Huttuly, který je v královském městě na měsíční try-out. „Takováhle zranění se prostě stanou, takže ať už hrají mladí kluci, kluci z Kolína, nebo i nově Joona, snažíme se je do hry zakomponovat a co nejvíc jim pomoct,“ ujišťuje hradecké fanoušky 29letý tvrďák.

V úterý přijede pod Bílou věž tým pražské Sparty. „Proti Spartě hraju rád, takže se na to těším,“ vyhlíží budoucího soupeře důrazný zadák. Navíc pro něj tento soupeř není neznámý, v hlavním městě odehrál 194 cm vysoký borec dvě sezony. „Pokaždé když hráč nastoupí proti svému bývalému klubu, tak se chce vytáhnout. A já to mám stejně,“ uzavírá Richard Nedomlel.