Akademie ČH
čt 7.1.2021 | Petr Koval | Foto: Martin Voltr

Reprezentaci U18 čeká další kemp, v nominaci je i trojice Lvů

První velkou hokejovou akcí roku 2021 bylo Mistrovství světa do dvaceti let v kanadském Edmontonu, další by měl být světový šampionát U18. V nominaci na přípravný kemp ve Vyškově figuruje zadák Matěj Pinkas a forvardi Petr Moravec a Lukáš Pajer. Navíc na ně bude z pozice asistenta trenéra dohlížet šéftrenér hradecké mládeže Tomáš Martinec.

Na předvánočním kempu reprezentace do 18 let měl hlavní trenér Jakub Petr k dispozici 34 hráčů. Nyní se však bude muset obejít bez svěřenců působících v zahraničních soutěžích. Pro třetí soustředění, které bude probíhat od neděle 10. ledna do pátku 15. ledna ve Vyškově, tak nominaci velmi zúžil. O místo v sestavě na nadcházející MS bude bojovat 23 jmen včetně hradeckých mladíků – obránce Matěj Pinkas, útočníci Petr Moravec a Lukáš Pajer (všichni ročník narození 2003). Mezi náhradníky pak lze objevit i jména Marka Peldy a Matyáše Budiny.

I realizační tým má hradecké zastoupení. Asistentem Jakuba Petra je spolu s Radimem Skuhrovcem také šéftrenérem sportovního centra mládeže Mountfieldu HK Tomáš Martinec. Ti se budou muset spolu se svým výběrem po příjezdu tradičně prokázat negativním PCR testem, který nebude starší než tři dny. Samozřejmostí je rovněž výstupní test před návratem mladíků a realizačního týmu do klubů.

I tato věková kategorie si tak vyzkouší, jaké je to bojovat o místo v sestavě v podmínkách, které přináší dnešní doba. Ve hře je však velká šance ukázat se mezi hokejovou elitou. Mistrovství světa do 18 let by se mělo uskutečnit od 15. do 25. dubna 2021 ve Spojených státech. Na český výběr čekají ve skupině "B" v Plymouthu Finsko, Německo, Rusko a USA. Ve skupině "A" hrané v Ann Arboru pak figurují týmy Běloruska, Kanady, Lotyšska, Švédska a Švýcarska.

Matěj Pinkas, Petr Moravec, Lukáš Pajer a Tomáš Martinec (shora) na prosincovém kempu ve Vyškově.