Ohlasy k zápasu
ne 6.11.2022 | Tomáš Prodělal

Radovan Pavlík po výhře s Brnem: Takto se chceme prezentovat

Více jak čtyři a půl tisíce fanoušků, kteří si v nedělní podvečer našli cestu do ČPP Arény, rozhodně nemuseli litovat. V parádní kulise totiž Mountfield deklasoval brněnskou Kometu 5:1 a poskočil na šesté místo ligové tabulky. Podíl na výsledku nese i speciální tým na oslabení, jemuž se podařilo téměř vymazat hostující střelce. Součástí toho byl i Radovan Pavlík. Jak si užil zápas proti svému bývalému zaměstnavateli?

V neděli pokračovali Hradečtí tam, kde v úterý s Kladnem skončili, když už ve druhé minutě otevřel skóre ranou z kruhu Jakub Lev. Dobrému tempu zápasu výrazně přispěli také fanoušci obou táborů. „Věděli jsme, že to bude rušné a přijde dost lidí. Za to jim patří velký dík. Příznivci Komety jsou trošku blázni, ale to k ním už asi patří, takže byla výborná atmosféra,“ pochvaluje si hradecký forvard s úsměvem.

V posledním utkání s Kometou si svěřenci Tomáše Martince na týmu z jihočeské metropole vylámali zuby, tentokrát však musel Dominik Furch lovit puk z hostující branky hned pětkrát. „Takto se chceme prezentovat každý zápas. V Budějovicích jsme góly zase nedali a stálo nás to zápas. Zaplaťpánbůh, že nám to tam tentokrát napadalo,“ říká s úlevou lví osmadevadesátka.

Velký podíl na výhře měly také speciální týmy na oslabení, které hosty v početní převaze nepustily k žádné větší šanci. „Žádná speciální příprava neproběhla. Ráno před zápasem se vždy podíváme na to, co by mohli hrát. My, kteří chodíme na oslabení, si k tomu poté řekneme ještě něco víc. Jsme rádi, že jsme to zvládli a mohli takto pomoci týmu,“ poodhaluje specialista, který v početní nevýhodě strávil rovnou minutu a půl.

„V kase jsem teď mínus hodně.“

#98 Radovan Pavlík (o vypsání odměny za výhru)

Radovan Pavlík měl v tomto utkání o motivaci postaráno, celý loňský ročník totiž odehrál pod Špilberkem. „Jsem Hradečák, vyrostl jsem v Hradci, takže to pro mě nebylo tak speciální. Ale chtěl jsem se proti nim ukázat,“ poodkrývá vousatý útočník, který si za Kometu připsal bilanci 2+6. Přestupová trasa mezi Hradcem a Brnem byla v posledních letech poměrně vytížená, a tak není divu, že někteří dnešní hráči modrobílých mají hradeckou minulost. „Viny tady hrál, takže jsme si popřáli hodně štěstí a ať se daří, nijak jsme se ale nešpičkovali,“ říká na adresu exhradeckého Tomáše Vincoura. Příspěvku do týmové kasy se však rychlonohý útočník nevyhnul. „V kase jsem teď mínus hodně,“ usmívá se bývalý reprezentant.

Hráče celku zpod Bílé věže nyní čeká více jak týden bez zápasu, protože přichází reprezentační pauza. „Máme tři dny volna a poté znovu najíždíme na tréninkový rytmus. A jak to strávím, ještě uvidím podle přítelkyně. Jestli dostane volno v práci, tak třeba pojedeme někam na výlet. Jinak budu v Hradci,“ prozrazuje „Ráďa“ své plány. Povolávací rozkaz od Kariho Jalonena z družiny Tomáše Martince dostal jen Marek Zachar. „Určitě mu budu držet palce, ať se mu daří a dá nějaké góly. Hraje výborně a gratuluju mu,“ chválí svého parťáka z kabiny.

Východočeši si čekání na další ligové střetnutí zpestří leteckým tripem s fanoušky do Karlstadu, kde se v rámci Ligy mistrů utkají s Färjestadem. „Těším se, tyhle tripy s fanoušky jsou neskutečné a je jedno jestli se jede vlakem nebo se letí letadlem. Vždy dokáží vytvořit na hostujícím stadionu domácí atmosféru. My si toho moc vážíme a budeme si to pamatovat," uzavírá hradecký srdcař.