Preview k zápasu
út 2.1.2024 | Jan Hirsch

Prvním soupeřem roku 2024 bude Kladno s Jaromírem Jágrem

Závěr roku se svěřencům Tomáše Martince nepovedl podle představ a do toho nového vstupují s cejchem čtyř porážek za sebou. Do nadcházejícího duelu s Kladnem tak musí dát Mountfield všechno, pokud chce tuto sérii prolomili. Rytíři nicméně dvakrát v řadě bodovali, stále se však drží na předposledním místě, a navíc pro ně Hradec není oblíbeným soupeřem, v obou vzájemných utkáních totiž prohráli. Podaří se Hradci Králové vyhrát i potřetí? Předehrávka 47. kola startuje v ČPP Areně ve středečních 18:00.

JaromírJágr
Ikonu českého hokeje zná a obdivuje snad celý národ. Další důvod k uznání přidal druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL před dvěma týdny, když poprvé sezoně sestoupil z majitelského stolce a v obdivuhodných jedenapadesáti odehrál utkání proti Pardubicím. Od té doby v sestavě nechyběl a připsal si už čtyři asistence.

Kladnu se nedaří vymanit se ze spodních příček

Středočeši se už takřka od startu sezony pohybuje na posledních místech extraligové tabulky. Na úplném dně je aktuálně Mladá Boleslav, ale posun vzhůru z předposlední pozice by byl pro Rytíře nesnadnou záležitostí. Vítkovice si totiž vybudovaly šestibodový náskok, navíc s jedním zápasem k dobru. Ani s formou svého týmu nemůže být Otakar Vejvoda spokojen, za posledních šestnáct utkání vyhrál jen dvakrát a celkově bral jedenáct bodů. Hrůzný byl pro Středočechy hlavně listopad, ve kterém utrpěli porážku ve všech, tedy osmi, zápasech. Náznak zlepšení však zaznamenali v nedávném 31. kole proti Liberci, který trochu překvapivě přejeli 8:4.

Hlavním nedostatkem kladenského mužstva je defenziva, se 107 góly inkasovalo nejvíce z celé soutěže. S produktivitou na tom je šestinásobný mistr o něco lépe, 76 vstřelených branek jej řadí na desáté místo. Velmi silnou stránkou klubu jsou přesilové hry, téměř 20,83% využití je páté nejlepší v lize. V opačné disciplíně už to není tak zářné, obdržený gól v téměř každém čtvrtém oslabení je čtvrtý nejhorší výkon extraligy. Kladenští jsou nejtrestanějším mančaftem (410 trestných minut) a bránit museli nejvíce početních nevýhod (131).

V individuálních ohledech jsou pro fanoušky Středočechů velmi příjemným překvapením výkony odchovance Jiřího Ticháčka, dvacetiletý obránce má na kontě již sedm gólů a jedenadvacet asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče svého týmu a prvenství mu patří i v bodování beků celé soutěže. Už dvakrát si řekl i o pozvánku do reprezentace, na Karjala Cupu a Švýcarských hokejových hrách celkem odehrál 5 zápasů (0+1). Formu neztrácí ani zkušení mazáci jako Jakub Klepiš (4+19), nebo Radek Smoleňák (11+3), který se pod Bílou věž vrátí podruhé od přesunu k Rytířům. Brankovišti vévodí Adam Brízgala(21 odchytaných zápasů, 89.90% úspěšnost), záda mu kryje Landon Bow (12 zápasů, 87.50% úspěšnost).

Praktické informace pro fanoušky

  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc. V prosinci klub pomáhal malému Jonatánkovi, podpora bude pokračovat i v úvodním měsíci roku 2024.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové lednové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Davidem Šťastným, informace z Kolína od Kryštofa Langa, příběh vedoucího mužstva Ladislava Součka, plakát Aleše Jergla a hromadu dalších zajímavých informací. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání