Ohlasy k zápasu
út 18.10.2022 | Petr Koval

První třetina? Nejlepší v sezoně, říká po skalpu Sparty Kevin Klíma

Mountfield vstoupil do utkání proti Pražanům skvěle a po první dvacetiminutovce vedl 2:0. Tým z hlavního však srovnal, ale osm minut před koncem vystřelil Lvům tři body Kelly Klíma. Výraznou měrou se na vítězství podílel také jeho bratr Kevin. Šikovný forvard byl hodně vidět zejména v první periodě. Nejprve asistoval u gólu Aleše Jergla a o sedm minut později vstřelil v oslabení svůj premiérový gól v sezoně. Po zásluze byl oceněn hráčem utkání, když pomohl týmu poprvé od prosince 2019 porazit Spartu na domácím ledě.

Východočeši dokázali navázat na vítězství v Mladé Boleslavi a porazili Spartu 3:2. „Byl to pro nás důležitý zápas. Doma jsme vyhráli jen s Vítkovicemi a Budějovicemi. Teď jsme se výsledkově trápili, potřebovali jsme urvat body,“ komentuje pětadvacetiletý forvard. Lvům se dařilo především v prvním dějství, kdy soupeři odskočili o dvě branky. „Byla to jedna z nejlepších třetin v sezoně. Vletěli jsme na ně, hráli jsme dobře na puku a dařilo se nám na ně vyvíjet tlak. Měli jsme tam i další šance, ale bohužel jsme je nedokázali využít,“ doplňuje.

Příjmení Klíma bylo u všech hradeckých gólů. Na Kevinovu bilanci 1+1 navázalo i jeho dvojče Kelly, který vystřelil Mountfieldu plný bodový zisk. „Když jsem šel na led a dostal puk, hrálo se mi dobře. Cítil jsme se sebevědomě a dařilo se mi. Jsme určitě rádi, že jsme oba dali gól. Ale důležitější jsou tři body pro tým,“ sděluje útočník s číslem 34.

„V Boleslavi vychytal nulu, tam čapal fakt výborně. Proti Spartě nás opět podržel a díky němu jsme vyhráli.“

#34 Kevin Klíma (o výkonu Henriho Kiviaha)

Ve druhé dvacetiminutovce to byl zase tým Pavla Patery, který převzal iniciativu. „Myslím si, že ve druhé třetině jsme k nim měli zbytečně velký respekt a nechodili jsme po nich jako v první. Ve třetí nás Sparta tlačila. My jsme začali více bránit. Ale myslím si, že jsme to ubránili dobře. Hlavně, že jsme vyhráli,“ pochvaluje si útočník, jenž dosud nasbíral čtyři kanadské body. K vítězství pomohl také gólman Henri Kiviaho, který v součtu s Ligou mistrů neinkasoval 122 minut a 40 vteřin. „V Boleslavi vychytal nulu, tam čapal fakt výborně. Proti Spartě nás opět podržel a díky němu jsme vyhráli,“ chválí výkon finského fantoma rychlonohý spoluhráč.

Ten v dresu Sparty odehrál 28 zápasů. A není jediný. Proti bývalému klubu se postavili také Petr Kalina, Richard Nedomlel a asistent trenéra z předchozího ročníku – Tomáš Hamara. „Trenér dá určitě něco do kasy,“ říká s úsměvem. „Když hraješ proti „starým“, tak je určitě lehčí se nahecovat. Ale neřekl bych, že se mi proti nim hraje nějak zvlášť,“ popisuje rodák z Tampy.

Hradec po dvou výhrách v řadě čeká další těžký soupeř. V pátek ho totiž čeká derby s prvními Pardubicemi. „Určitě do něj půjdeme lépe naladění. Pořád chceme hrát stejný styl. Nechceme nic měnit. Víme, že mají silný tým, ale my musíme držet spolu a nekoukat na ně. Myslíme si, že jsme také silní. Vůbec nevadí, že máme hodně hráčů na marodce. Věříme, že zápas zvládneme,“ uzavírá Kevin Klíma.

Když jeden, tak i druhý 🙌

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Středa 19. října 2022