Ohlasy k zápasu
ne 26.11.2023 | Tomáš Prodělal

Prohrané derby? Všechny nás to štve, neskrývá Radovan Pavlík

Hradečtí se v neděli vydali do nedalekých Pardubic, kde od začátku předváděli bojovný výkon, jež ale podvrtalo velké množství vyloučení, které Dynamo bezcitně trestalo, když se v nerovnovážném počtu prosadilo hned třikrát. Přestože v plném počtu by Mountfield zvítězil 2:1, nakonec si z enteria areny svěřenci Tomáše Martince neodvezli ani bod, což velmi mrzelo také Radovana Pavlíka, na kterém bylo celý duel vidět, jak do svých střídání dává naprosto všechno.

Lvi do zápasu vstoupili velmi aktivním způsobem a domácí rozehrávce nedali ani vteřinu navíc. Při napadání byl také velmi vidět Radovan Pavlík. „Chtěli jsme hrát naši hru, což je pohyb. Chtěli jsme na ně vletět a překvapit je,“ poodkrývá trenérský plán. Ten ale dostal zásadní trhlinu ve čtvrté minutě, kdy se Dynamo krásně prokombinovalo až k otevření skóre „Těžko se to takhle po zápase hodnotí. Říkali jsme si, že zkusíme vydržet alespoň deset minut. Věděli jsme, že je fanoušci poženou a na nás bude tlak, bohužel jsme inkasovali,“ mrzí hbité křídlo.

Ještě před inkasovanou brankou hosté vyprodukovali několik střel a většina z nich mířila na Willovu vyrážečku, která nepůsobila jako jedna z nejjistějších. „Podle mě v tom záměr nebyl. Nejsem si vědomí, že by se o tom někdo v kabině zmiňoval,“ odmítá záměr vousatý forvard. Kdo naopak působil jistě, byl Jan Lukáš, jenž pokryl několik šancí Pardubic a nerozhodil ho ani pokřik domácího kotle „Jan Lukáš to pustí.“ „Byl výborný. Chytal opravdu skvěle a jen díky němu jsme měli šanci až do samého konce. Můžeme mu jen poděkovat, že nás takto udržel ve hře,“ smeká před novým maskovaným mužem.

„Pláňu si pamatuju. Dost jsme se bavili, když tady byl. Seděli jsme vedle sebe a teď je zase vedle mě.“

#98 Radovan Pavlík (o Martinu Pláňkovi)

Jestli Tesle něco ve druhém východočeském derby šlo, byly to přesilové hry, které využili rovnou tři. „Jsou to kvalitní hráči. Vyťukali nás. Vidí se i naslepo a v některých přesilovkách to hráli na jeden dotek. Musíme se na naše oslabení podívat a rozebrat je,“ ví hokejista, který sám do početních nevýhod naskakuje a spolu se spoluhráči se mu podařilo ubránit 77 sekund dlouhé dvojnásobné oslabení. „Je to hodně těžké. Chtěli jsme proti ním hrát aktivně i ve třech, abychom nezůstali jen ležet a čekat, co s námi udělají,“ hlásí bývalý reprezentant.

V prostřední třetině vyrovnal Oliver Okuliar, ale Pardubice vzápětí zase odskočily. Mountfield však rozhodně nic nezabalil, naopak na začátku poslední části dobré dvě minuty dusil domácí ve vlastním obranném pásmu. „Přišlo nám, že ke konci druhé třetiny už jim dochází dech, tak jsme si řekli, že na ně vletíme, což se nám povedlo. Bohužel jsme v oslabení znovu inkasovali, což možná rozhodlo zápas,“ naráží na vysoký počet trestů na straně Lvů, kterých bylo nakonec celkem sedm. „Musíme se z toho ponaučit, stojí nás to zápasy,“ ví odchovanec hradeckého hokeje.

I přes snížení Davida Šťastného a závěrečný nápor Mountfield nakonec padl s gólem do prázdné 2:5. „Všechny nás to štve, nejen mě jako Hradečáka, protože si uvědomujeme, co derby znamená." Prohraný duel s rivalem byl zároveň prvním po návratu Martina Pláňka, který však v kabině příliš mnoho známých tváří po šesti letech nenašel, jednou z mála byla ta Radovana Pavlíka. „Pláňu si pamatuju. Dost jsme se bavili, když tady byl. Seděli jsme vedle sebe a teď je zase vedle mě. Je to super kluk do party, takže můžeme pokecat,“ uzavírá „Ráďa“ s hořkým úsměvem.