Preview k zápasu
so 25.2.2023 | Petr Koval

Přijede Kelly Klíma pod Bílou věž? Lvi hostí Mladou Boleslav

Fantastická jízda Mountfieldu pokračuje! Naposledy poprvé v ročníku porazil Olomouc za tři body a po vítězství 4:0 zapsal nejen desátou výhru v řadě, ale také osmou nulu v sezoně. Další bude chtít přidat v předposledním domácím utkání základní části proti Mladé Boleslavi s Kellym Klímou, jenž však poslední dva zápasy chyběl v sestavě. Lvy čeká vyrovnaný duel, vždyť skóre letošních vzájemných střetnutí je 4:5. Uspěje Jan Eberle proti svým bývalým spoluhráčům? Startujeme v neděli od 16:00.

„Pokud jsme všichni zdraví a nastoupíme v kompletním složení, můžeme porazit každého soupeře.“

Christophe Lalancette (o aktuální formě)

V extralize není tým s lepší formou, než jakou aktuálně disponuje hradecký Mountfield. Deset výher v řadě Lvy navíc vyšvihlo na čtvrtou příčku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. „Poslední výsledky dokazují, že pokud jsme všichni zdraví a nastoupíme v kompletním složení, můžeme porazit každého soupeře. Doufám, že nám forma vydrží co nejdéle,“ komentuje hráč, jenž v únoru zaznamenal prozatím čtyři kanadské body.

Asistenci zapsal i proti Olomouci, když signálem vyhrál buly pro najíždějícího Olivera Okuliara a pomohl týmu k jasnému vítězství 4:0. „Odehráli jsme solidní zápas. Olomouc je na jejich ledě opravdu silný tým. Jsem rád, že se naše práce vyplácí. Vyšly nám i nacvičené signály z tréninku. Mám radost, že z toho můžeme těžit,“ neskrývá nadšení kanadský centr a připomíná také druhý moment. Při něm Bohumilu Jankovi stačily tři vteřiny po buly, aby tvrdou ranou golfem rozvlnil Lukášovu síť.

Čtvrtý Hradec Králové má tři kola před koncem čtyřbodový náskok na pátý Liberec. V neděli si tak proti Bruslařům může teoreticky zajistit účast mezi nejlepší osmičkou. K tomu ale musí uspět a spoléhat na ztrátu Liberce proti pardubickému Dynamu. „Samozřejmě by čtvrté místo bylo skvělé, ale našim hlavním cílem je vyhrát každý zápas. Boleslav je týmem, který je neúprosný, jsou hodně na puku a dobře bruslí. Věřím, že uděláme radost fanouškům a vyhrajeme,“ uzavírá před nedělní bitvou Christophe Lalancette.

JanStránský
Po trejdu Pavla Kousala do Sparty je boleslavský kapitán s 10 góly tahounem týmu. Mistr ligy v barvách Plzně se střelecky prosadil sekundu před koncem i v předchozím utkání v Hradci Králové. Bude skórovat i tentokrát?

Bruslaři bojují o předkolo

Šest! Na tomto čísle se zastavila boleslavská série proher. Tu v únoru přerušilo až vítězství na ledě brněnské Komety, kde Středočeši zvítězili 4:1. Ti si tak připsali důležité body do tabulky. Aktuálně totiž drží s 59 body dvanáctou příčku a na třinácté České Budějovice mají tři kola před koncem k dobru jen čtyři body. Venku se jim moc nedaří. Uspěli jen ve třetině případů. Poslední duel odehráli proti litvínovské Vervě. Boleslavští ale v přímém souboji o předkolo nedokázali zvrátit manko z první periody a prohráli 1:2.

Svěřenci asistenta trenéra ze stříbrného MS dvacítek Jiřího Kalouse trápí především slabá produktivita. Se 105 vstřelenými góly jsou vůbec nejhorším týmem v soutěži. I čísla přesilovkové formace nejsou nijak oslnivá a nedokáže je zlepšit ani mistr extraligy v dresu Plzně Václav Pletka, jenž v klubu figuruje coby asistent. Úspěšnost 15,63 % řadí jeho tým na třinácté místo, horší už jsou jen Karlovy Vary. Na druhou stranu v defenzivě patří do lepšího průměru. V oslabení inkasovali dvaatřicetkrát, což z jejich obranné formace dělá šestý nejlepší tým.

Na začátku ledna provedly oba kluby vzájemnou výměnu. Do města automobilů putoval Kelly Klíma za Jana Eberleho. Bratr Kevina v zelenobílých barvách zapsal za třináct zápasů jeden gól a asistenci, navíc v posledních dvou utkáních chyběl v sestavě. Nejproduktivnějším hráčem Bruslařů je s 25 body (7+18) Róbert Lantoši. V zadních řadách bodově přispívá především Fin Alex Lintuniemi (4+11), jenž je rovněž s průměrem přes 21 minut nejvytěžovanějším zadákem týmu. Nicméně jeho bilance -21 v tabulce pravdy patří k nejhorším v soutěži. Mezi třemi tyčemi dostává více prostoru Filip Novotný (32 zápasů, úspěšnost 92,15 %, průměr 2,19). Avšak jeho slovinský kolega Gašper Krošelj tradičně nezaostává (21 zápasů, úspěšnost 91,89 %, průměr 2,33).

Sestavy z minulého utkání

Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – Okuliar, Lalancette, Werek – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Smoleňák.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!
  • Fanouškovská aktivita Škoda auto: V rámci 50. kola Tipsport extraligy rovněž proběhne akce Naše kolo – čtvrtý ročník oblíbeného projektu oficiálního partnera soutěže ŠKODA AUTO. Přijďte proti BK Mladá Boleslav podpořit hradecké hokejisty a zapojte se do soutěže o vstupenky na MS 2024, zájezdy na MS 2023 nebo permanentky na další sezonu!