Preview k zápasu
čt 3.3.2022 | Lukáš Foff, Petr Šatalík

Prezidentský pohár ve hře! Hradec se o něj porve proti Vervě

Očekává se svátek hradeckého hokeje. Poprvé po několika měsících budou moci diváci zaplnit celou kapacitu ČPP Arény a ještě ve speciální moment. Do historických tabulek se může zapsat Jakub Lev a pokud by se domácím podařilo zvítězit za tři body, měli by jistotu vítězství v základní části a dočkali se předání Prezidentského poháru. Nenechte si ujít první z hradeckých „mečbolů“ a dorazte Lvy podpořit v pátek od 18:00.

Na zítřejší zápas vás zve taky autor 25 letošních gólů Ahti Oksanen 🤗 🎫 mountfieldhk.cz/vstupenky

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 3. března 2022


„Uděláme pro to maximum. Ale hledíme mnohem dál než jenom na základní část.“

#70 Radek Smoleňák (o zisku Poháru prezidenta ČSLH)

Za předchozím utkáním na ledě Chemiků se ještě ohlíží Radek Smoleňák. „V pátek musíme odčinit prohru z Litvínova. Víme, o co hrajeme, ale spíš musíme myslet na to, abychom posbírali body a hra se vrátila na takové parametry, které pak budou dobré i do play off. To je pro nás teď nejdůležitější,“ velí kapitán Hradce. „V Litvínově jsme vedli 2:0 a měli šanci náskok ještě zvýšit. To se ale nepodařilo a v závěru jsme dostali gól na 2:2. Takový je ale hokej... Dřív jsme měli víc štěstí než protivníci, teď se to od nás zase trochu odklonilo,“ shrnuje poslední střet se Severočechy.

Pokud půjde všechno podle plánu, na rekord dosáhne v duelu s Litvínovem Jakub Lev. Ten by měl odehrát 594. zápas v extralize bez přerušení, čímž překoná dalšího fantastického hráče Petra Lešku. „Asi moc nechodí k mantinelu a do rohů, když tohle všechno odehrál v kuse a nic se mu nestalo,“ směje se a popichuje svého kolegu z útoku Radek Smoleňák. „Teď vážně: Samozřejmě to vypovídá o tom, že se udržuje v dobré kondici, má super výkonnost, drží mu zdraví. Rozhodně to není jen tak. Doufám, že mu to ještě na nějakou tu další stovečku vydrží,“ přeje svému parťákovi z elitní formace.

Karty jsou před pátečním duelem rozdány jasně: Zisk tří bodů = zisk Poháru prezidenta ČSLH. Je tohle téma v kabině? „Samozřejmě, teď už se o tom bavíme, ale už jsem někde říkal, že před sezónou to nebyl nějaký náš cíl. Chtěli jsme se umístit co nejlíp. Když už jsme ale tam, byla by škoda to nedotáhnout, protože si to můžeme pokazit jedině sami. Uděláme pro to maximum, ale hledíme mnohem dál než jenom na základní část,“ zdůrazňuje šikovný útočník. Na zápas navíc konečně může přijít plná ČPP Aréna. „Těšíme se na to moc. Hlavně tedy kluci z ciziny, kteří sem přišli v létě a takovou atmosféru tady ještě nezažili. Doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit. Těšíme se my na ně i oni na nás. Myslím, že nemůže být lepší zápas než v pátek doma, navíc takhle důležitý,“ zve všechny fandy Hradce Králové na zápas Radek Smoleňák.

ViktorHübl
Muž z oceli válí za Vervu už čtrnáctou sezónu v řadě. Třiačtyřicetiletý veterán letos překonal hranici 900 kanadských bodů v extralize, když přidal dalších osm branek a patnáct asistencí.

Blesková odveta. Verva má nejlepší formu v lize

Oba celky se potkaly v úterý a i když to dlouho vypadalo, že Mountfield přeruší Vervě sérii výher, stal se pravý opak. Východočeši ztratili vedení 2:0 a padli po nájezdech, což pro Chezu znamenalo pátou výhru v řadě. Severočeši tak v tabulce formy za posledních pět zápasů vedou se 14 body před Spartou a právě Hradcem Králové.

Litvínovští se probrali z letargie, již prožívali na začátku roku 2022, a nakopli se k parádní jízdě, kterou směle směřují možná až do nejlepší desítky. Na tu jim momentálně schází jediný bod, přičemž na třinácté Karlovy Vary už mají náskok čtyř bodů, takže vidina předkola play off je blízko. Z velké části za to může jejich disciplína. Verva má třetí nejnižší počet trestných minut, což se ukázalo také v nedávném vzájemném utkání, ve kterém si Mountfield zahrál početní výhodu jen v prodloužení.

Legendou severočeského klubu je bezpochyby Viktor Hübl. Tento třiačtyřicetiletý veterán sice v letošní sezóně často nastupuje až ve čtvrté formaci, ale i tak je sedmým nejproduktivnějším hráčem svého týmu s 23 body. Navíc se přibližuje k obrovskému milníku, protože už mu schází pouze 9 bodů k tomu, aby se stal historicky nejproduktivnějším hráčem české extraligy a předstihl Petra Lešku. Ten může být z čela jedné statistiky odsunut na druhou pozici už v pátek. Buďte u toho i vy!

Pravidla vstupu na utkání

Zápas proti Litvínovu může navštívit plná kapacita haly! Vstup bude kromě majitelů permanentek umožněn také všem divákům s jednorázovými vstupenkami. Jejich prodej probíhá on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách.

U vstupů do ČPP Arény bude probíhat již pouze kontrola platné permanentky nebo vstupenky (není nutné prokazovat tzn. bezinfekčnost), další informace naleznete zde. Návštěvníci utkání zároveň musí i nadále dodržovat všechna platná protiepidemická opatření včetně ochrany dýchacích cest.

Sestavy z minulého utkání


Novotný – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík, Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pilař, Cingel, Orsava.