Aktuální zprávy z klubu
pá 20.10.2023 | Petr Koval | Foto: Marek Švamberg / HC Škoda Plzeň

Převaha? Musíme to tam dotlačit i s gólmanem, ví Jordann Perret

Francouzský útočník ve službách Mountfieldu bodoval v Plzni v posledních dvou utkáních, do kterých nastoupil. V pátečním střetnutí však skončil stejně jako jeho spoluhráči bez bodu. Lvi zasypali brankáře Hlavaje šestačtyřiceti střelami, jenže Západočechům stačilo na tři góly pouze patnáct střeleckých pokusů. Jak utkání hodnotí Jordann Perret?

Hradec čeká na tříbodové vítězství už pět utkání a ideálně nevstoupil ani do toho na západě Čech. „Trochu nám utekl začátek. Začali jsme hrát až za stavu 0:2. Museli jsme najít cestu, jak se dostat do šance a skórovat,“ komentuje forvard, jenž nastoupil ve třetí formaci s Christophem Lalancettem a nejlepším střelcem týmu Oliverem Okuliarem.

V čem vidí účastník šesti mistrovství světa největší rozdíl? „Ten byl jednoznačně v produktivitě. Myslím, že měli asi patnáct střel a dali tři góly. My jsme vypálili přes čtyřicet střeleckých pokusů a dokázali jsme skórovat pouze dvakrát. Navíc jsme nedali gól v situaci pěti proti pěti,“ poukazuje hokejista, který dosud nasbíral dva body za gól a asistenci.

„Největší rozdíl? Ten byl jednoznačně v produktivitě.“

#94 Jordann Perret (o střelecké převaze Mountfieldu)

„Každý se snaží dělat svoje maximum, abychom dali gól. Ale musíme pokračovat v tvrdé práci a najít řešení, jak dostat puk do sítě,“ dodává. „Možná je to o hlavě. Pomohlo by, kdybychom víc chtěli. Když je kotouč kolem brány, musíme být důrazní a dotlačit ho tam i s gólmanem. Musíme být tvrdí a důrazní na brankovišti, abychom si mohli pomoci i těmi góly, které nejsou úplně pohledné,“ říká hráč s číslem 94.

Hradec se dokázal vrátit do utkání hlavně díky dvěma gólům v početní výhodě. „Máme dobré přesilovky už od začátku soutěže, ale v situacích pět na pět se trápíme. Jejich brankář chytal dobře, ale měli jsme je porazit,“ připomíná Jordann Perret. Ve statistice využití přesilovek jsou totiž Východočeši s úspěšností přes 27 % druzí nejlepší.