Aktuální zprávy z klubu
pá 6.5.2022 | Daniel Krátký, Jan Vavřina | Foto: HK Poprad

Představení posil: River Rymsha – člen hokejové dynastie

Tři nové tváře přivítal Mountfield HK se začátkem přestupového období – Jana Růžičku, Marka Zachara a Rivera Rymshu. Všichni tři jsou hradeckým fanouškům podrobně představeni a jako poslední přišla řada na zámořskou posilu do obrany s bohatými hokejovými geny.

„River je skvělý bruslař s výbornými fyzickými parametry. Přivedli jsme silného důrazného hokejistu dozadu a zároveň výborného hráče do ofenzívy.“

Tomáš Martinec (hlavní trenér o Riveru Rymshovi)
RiverRymsha
Post: obránce
Výška: 191 cm
Váha: 91 kg
Věk: 25 let
Přezdívka: Riv
Smlouva: 2 roky

Kanadsko-americký zadák přišel na svět v srpnu roku 1996 v USA. Už prakticky od kolébky měl předurčeno, že z něj bude hokejista. Jeho otec Andrew Rymsha si totiž zahrál 6 zápasů v NHL za slavné Québec Nordiques, hokejem si živil rovněž jeho strýc Steve. Riverův bratr Drake zase na farmě v AHL stále živí naději na NHL. Hokej jako by byl zkrátka zarytý v rodinné DNA. Hokejově vyrostl River v americkém Michiganu, nejvíce času strávil v organizaci Detroit Little Caesars, mládežnickém programu slavných Red Wings. Nejslavnějším spoluhráčem z dětských let je Zach Werenski, v současné době elitní bek Columbusu.

Pohyblivý bek, mezi jehož přednosti patří hra dozadu nebo rozehrávka, se následně rozhodl spojit hokejovou kariéru se studiem, a tak nejprve strávil dvě sezóny v týmech USHL i NAHL, ze kterých si skauti rekrutují hráče pro univerzitní NCAA. River Rymsha nakonec zvolil jednu z nejprestižnějších soukromých škol v USA – Dartmouth College. V takřka desetitisícovém studentském městečku Hanover na východním pobřeží Spojených států následně strávil čtyři sezóny, během kterých získal bakalářský titul. V roce 2014 si díky svým kvalitním výkonům vysloužil pozvánku na nováčkovské kempy Detroit Red Wings nebo St. Louis Blues.

Magisterský titul z politických věd si vytáhlý obránce dostudoval na Miami University v americkém Ohiu, kde však strávil jen jednu hokejovou sezónu. Následně si během ročníku 2019/20 zadák s levým držením hole vyzkoušel divoký hokej v ECHL v dresu Norfolk Admirals. Následně ale přišel Covid a River Rymsha nevěděl, zda se třetí nejvyšší soutěž v zámoří vůbec rozjede. A tak se vydal, podobně jako před dávnými lety jeho otec i strýc, na zkušenou do Evropy.

Z Ameriky se obránce s výbornými parametry přesunul na Slovensko, kde strávil doposud dva ročníky – v tom prvním hájil barvy Detvy, v tom druhém zase Popradu. Po dvou letech u východních sousedů se rozhodl pro kariérní posun v podobě české Tipsport extraligy. Výraznou cizineckou legii rozšíří River Rymsha v Mountfieldu HK, kde podepsal smlouvu na dva roky.

Statistiky Rivera Rymshy