Aktuální zprávy z klubu
st 9.2.2022 | Adam Kodet, Jan Vavřina

OlfinCar hráčem ledna je Radek Pilař. Pošlete mu zajímavý dotaz

Nadstandardní lednové výkony v obraně i útoku vynesly Radku Pilařovi ocenění OlfinCar hráč měsíce. Hradecký univerzál získal přes 58 % všech hlasů a nyní je připraven zodpovědět příchozí dotazy. Ty je možné posílat do pondělí 14. února 22:00. Následně na ně „Pilka“ odpoví a vybere ten nejoriginálnější. Jeho autor dostane podepsané klubové tričko, vstupenky na hokej a dárkový balíček od společnosti OlfinCar.

Ptejte se Radka Pilaře

RadekPilař
Bilance v prosinci:
8 zápasů
2 góly
ø ice-time 13:32
ice-time v oslabení 13:32

Pamatujete si legendární film z roku 1992 s Dolphem Lundgrenem a Van Dammem? Tuto přezdívku by si klidně mohl Radek Pilař osvojit, protože na ledě dokáže zastat opravdu jakoukoliv roli. Původně defenzivní forvard na konci měsíce při marodce zaskočil v zadních řadách a nevedl si vůbec zle, ba naopak. Kdyby se nedej bože zranili oba gólmani, možná by si klidně mohl střihnout i zápas v brance.

Navíc toto hradecké štístko dokáže být i při svém nízkém ice-timu na ledě znát, v lednu zaznamenal dva ze svých letošních pěti gólů při střelecké úspěšnosti 25 %. Když hraje jako útočník, je volbou číslo jedna pro oslabení, ve kterých toho vedle Petra Koukala odehrál nejvíc ze všech hráčů Mountfieldu. Při jeho pobytu na ledě v rovnovážném stavu téměř nepadají branky, v uplynulých 31 dnech byl jen jednou v zápase v mínusu. A svýma rychlýma nohama zamotal hlavu nejednomu soupeřovu obránci.

Svůj čtvrtý letošní gól si jičínský rodák připsal v O2 Areně, kde se stal jediným střelcem týmu. Jeho zásah ale stál za to, protože neúnavným tlakem si vypracoval nejprve střelu, kterou posléze sám dorazil za bezmocného brankáře. Proti Vítkovicím už hrál na beku, v oslabení ho však trenéři nasazovali do předních řad a vyplatilo se. Po nádherné přímočaré akci a rychlém protiútoku si vyměnil puk s Koukalem a dopravil ho zblízka do sítě. V obou duelech byl po zásluze oceněn cenou pro nejlepšího hráče.

Výsledek ankety OlfinCar hráč měsíce ledna:

1. Radek Pilař 58,36 %
2. Filip Pavlík 25,88 %
3. Graeme McCormack 15,76 %