Aktuální zprávy z klubu
st 7.12.2022 | Tomáš Prodělal

OlfinCar hráč měsíce listopadu: Cingel, Jank, nebo Okuliar?

Třetí hrací měsíc letošního ročníku Tipsport extraligy je minulostí, a tak se fanouškům otevírá další možnost zvolit OlfinCar hráče měsíce. Za své výkony během listopadu byli nominováni dva Slováci a jeden Čech. Na vás je vybrat toho, který nejvíce upoutal vaši pozornost. Vítěz ankety bude odpovídat na příchozí otázky formou offline rozhovoru a také sám vybere nejzajímavější dotaz, jehož autor se může těšit na balíček cen od klubu i společnosti OlfinCar. Hlasovat můžete do neděle 11. prosince do 22:00.

LukášCingel
Bilance v listopadu:
10 zápasů
3 góly
2 asistencí
0 trestných minut

Lukáš Cingel – probuzený střelec

Pro slovenského bojovníka s hradeckým srdcem, který pod Bílou věží válčí již šestým rokem, se zpočátku sezona nevyvíjela příliš dobře, když se střelecky trápil. V listopadu se ale vše otočilo a třicetiletý rodák ze Žiliny se trefil hned třikrát, navíc ještě dvě branky připravil spoluhráčům. Účastník dvou mistrovství světa je známý svou černou prací. Tu zvládá na výbornou. S 57,32% úspěšností vhazování je v dresu Mountfieldu vůbec nejlepší. Za uplynulý měsíc se v české lize postavil na 114 buly a 70 z nich vyhrál. I přestože je jedním z nejvytěžovanějších útočníků, za katr usedá jen sporadicky, v jedenáctém kalendářním měsíci dokonce ani jednou!

Všechny Cingelovy přesné zásahy měly obrovský význam. Svou střeleckou nepohodu prolomil ve 20. kole proti Litvínovu, když v obranném pásmu sebral volný kotouč, projel s ním celé hřiště a nechytatelným projektilem ke vzdálenější tyči z levého kruhu posunul Lvy blízko výhře. Vítězství navíc pojistil nahrávkou Okuliarovi na přesný zásah do prázdné branky. Největší „Cingishow“ si ale nechal na odvetu osmifinále CHL proti Färjestadu. Nejprve v předbrankovém prostoru přetavil v gól nahrávku Jakuba Lva a posunul svůj tým do dvougólového vedení. A pak to přišlo. Běžela osmá minuta prodloužení, když forvard s číslem šest zajel do útočného pásma a milimetrově přesnou ranou do pravého rohu odšpuntoval v ČPP Aréně obrovskou hradeckou euforii.

BohumilJank
Bilance v listopadu:
8 zápasů
3 asistence
13 bodů do Radegast indexu
+/− +3

Bohumil Jank – obětavý tvrďák

Po odchodu Richarda Nedomlela přebral Bohumil Jank pozici neústupného defenzivního obránce číslo jedna. A daří se mu na ní skvěle. V tabulce pravdy nabral za listopad tři plusové body, za celou sezonu je na plus pěti a tuto týmovou statistiku vede. Odchovanec Českých Budějovic si zakládá na tvrdé hře, o tom, že se mu ji daří produkovat, svědčí následující statistiky. Během minulého měsíce přidal do Radegast Indexu třináct bodů a celkově s 59 je na dvanáctém místě celé soutěže. O dvě příčky lépe je na tom v počtu hitů v Lize mistrů, tam jich rozdal devět, tři z nich pocítili hráči Färjestadu.

„Bobby“ si ale také rád vyrazí na útočný výlet. Důkazem toho mohou být tři branky, které zadák s číslem 72 svým spoluhráčům připravil. Dvě z nich byly v CHL, kde nejprve v prvním osmifinálovém utkání v Karlstadu vybojoval touš v obranném pásmu a vyslal do protiútoku Martina Štohanzla, který překvapil domácího gólmana nahozením z poloviny hřiště. Druhou si připsal v odvetě vysunutím Radka Pilaře, po jehož sólu skončil kotouč v šibenici. V domácí soutěži asistoval u branky Christopha Lalancetta proti Litvínovu, když Jankův pokus přes všechny čáry dopravil do sítě zmiňovaný Kanaďan ve spolupráci s Alešem Jerglem.

OliverOkuliar
Bilance v listopadu:
10 zápasů
2 góly
5 asistencí
100 % ubráněných oslabení

Oliver Okuliar – z last minute posily tahounem

Slovenský talent Oliver Okuliar měl po příchodu do královského města sice trochu pomalejší start, nyní už ale naplno září. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do seniorské reprezentace našich východních sousedů. V předposledním měsíci tohoto roku se stal nejproduktivnějším hráčem družiny Tomáše Martince s bilancí 2+5 v deseti zápasech. Díky tomu si upevnil pozici v prvních dvou lajnách a na přesilovce. Jeho ice-time navíc klesl pod patnáct minut pouze jednou, a to v prvním zápase osmifinále. V tom druhém deficit ale bohatě vynahradil, když na ledě strávil necelých 23 minut. Šikovnému útočníkovi se daří také v oslabeních. V listopadu odehrál 11 minut a 35 vteřin v početní nevýhodě a soupeře nepustil k jedinému gólu!

Nejproduktivnější večer „Oli“ prožil hned prvního listopadu, kdy v přestřelce s kladenskými Rytíři podílel na výhře svého týmu čtyřmi asistencemi. První si připsal hned po šestnácti vteřinách, kdy nabil na modrou Peru Kalinovi a jeho střelu do sítě tečoval Marek Zachar. Pak od něj přišla pobídka Kevinu Klímovi před prázdnou branku. Zapojil se také do gólové akce Jakuba Lva, a nakonec po jeho průniku nastartoval neuvěřitelný obrat Aleš Jergl. V utkání s Kometou se mu podařilo vstřelit první gól v extralize na domácím ledě, když v samostatném úniku překonal forhendovým blafákem Dominika Furcha a fanoušci mohli skandovat jeho jméno. Vyvolávání se opakovalo po utkání s Litvínovem, ve kterém přidal hráč se zkušenostmi z kanadské juniorky další zářez na pažbu v podobě střely přes celé kluziště do odkryté klece. Poslední kanadský bod si přislal zapojením do přesilovkové kombinace, která vedla k prvnímu gólu Lukáše Cingela v osmifinálové odvetě.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce listopadu?

1.Oliver Okuliar 45,23 %
2. Bohumil Jank 28,84 %
3. Lukáš Cingel 25,93 %