Aktuální zprávy z klubu
pá 3.2.2023 | Adam Kodet

OlfinCar hráč ledna: Lukáš Cingel, Jan Eberle, nebo Jordann Perret?

Královéhradečtí hokejisté mají za sebou zápasově nejnáročnější měsíc, po jehož konci mají fanoušci znovu možnost vybrat svou hvězdu, tentokrát lednovou. Podruhé za sebou se o tento primát ucházejí tři útočníci, tentokrát ze tří různých zemí. Zvolený hráč kromě ocenění bude odpovídat na fanouškovské dotazy formou offline rozhovoru a sám vybere nejzajímavější otázku. Její autor obdrží dárkový balíček od partnera klubu, společnosti OlfinCar. Hlasovat můžete pod článkem do pondělí 6. února 22:00.

LukášCingel
Bilance v lednu:
11 zápasů
3 góly
6 asistencí
⌀ ice-time 18:09

Lukáš Cingel – spolehlivý univerzál

Žilnský rodák je jednou z největší stálic v aktuálním kádru, vždyť už si v něm kroutí šestý po sobě jdoucí ročník. Navíc v něm má našlápnuto na svůj bodově nejpovedenější kariérní počin, k čemuž momentálně schází 4 body. V lednu k tomu přispěl celkem 9 zářezy za 3 góly a 6 nahrávek. Nadále se mu vedlo i na buly, jen ve třech zápasech z 11 lednových klesla jeho úspěšnost na vhazování pod 50 %. Je zodpovědný směrem dozadu a často bývá jako správný centr první vzadu. A i když po sezoně kádr Lvů po letech opustí, podle výkonů je jasné, že rozhodně aktuální ročník jen nedohrává, ba naopak.

Univerzální útočník nevynechal v lednu ani jeden zápas a většinu z nich odehrál jako centr první formace. A i když se kolem něj občas točila křídla, dokázal i tak sbírat s pravidelností body. Třeba v Plzni třemi asistencemi řídil výhru 4:0, proti Kladnu po krásné individuální akci vítězným gólem rozhodl o zisku tří bodů a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Ve Vítkovicích pojišťoval cenný triumf trefou do prázdné branky a skóroval i gólem do šatny v poslední sekundě třetiny proti Liberci. Leden byl jeho letošním bodově nejpovedenějším obdobím a proto si vysloužil nominaci do ankety OlfinCar hráč měsíce.

JanEberle
Bilance v lednu:
10 zápasů
3 góly
3 asistence
⌀ ice-time 19:11

Jan Eberle – posila, která se vyplácí

Kladenský odchovanec Jan Eberle je stále ještě novou tváří v hradecké kabině, zároveň byl ale poměrně žádaným zbožím. Však si vzpomeňte, jak hradecké obránce deptal v play off 2022, kde stál na straně Mladé Boleslavi. Když se tak naskytla šance tohoto zkušeného forvarda získat výměnou za Kellyho Klímu, vedení Mountfieldu neváhalo. A Eberle se jim za to odvděčil dvěma góly hned ve svém prvním zápase ve lvím dresu! Zařadil se na křídlo první lajny a s průměrným ice-timem 19:11 v lednu byl jedním z nejvytíženějším útočníků týmu. Pětkrát z deseti případů byl po zápase v tabulce pravdy v plusu a jeho statistika Corsi se vyšplhala nad 60 %. To dokládá, že s ním na ledě má Hradec střeleckou převahu a nedostává se pod tlak.

Na ledě svého bývalého týmu v Plzni zažil až nečekaně povedenou premiéru za Mountfield. Nejprve prokázal důraz na brankovišti, tedy to, co po něm trenéři vyžadují, a na dvakrát dotlačil puk do sítě. Poté ještě povedenou tečí Cingelovy rány upravil na 4:0. Na další body si musel 7 zápasů počkat, to když zařídil přihrávkou zpoza branky první gól po návratu pro Matěje Chalupu. Nejpovedenější večer zažil v Ostravě, kdy třemi body režíroval fantastický obrat na ledě jednoho z lídrů soutěže. Nejprve přesným bekhendem našel mezírku mezi betony gólmana, o pár chvil později jeho nahození doklepl do sítě Lev. V závěru ještě skvěle vybojoval puk za brankou a připravil pojišťující gól do prázdné branky pro Cingela.

JordannPerret
Bilance v lednu:
11 zápasů
4 góly
7 asistencí
+/− +3

Jordann Perret – povedený návrat z marodky

Není zvykem, aby hráč čekal na svůj první start v sezoně až do prosince. Až těsně před Vánoci naskočil francouzský rychlík Jordann Perret ke svému prvnímu letošnímu utkání a hned prokázal, jak moc v sestavě vinou zdravotních problémů chyběl. Okamžitě dokázal provětrávat obranné pásmo soupeřů, motat jim rychlýma nohama hlavy a brankáře ohrožovat jedním střeleckým pokusem za druhým, celkem totiž v lednu vypálil pětadvacetkrát. Sžil se i s novým centrem Christophe Lalancettem, se kterým si má francouzsky jistě co říct. Velmi platný byl tradičně v oslabeních, kde odehrál v lednu přes 18 minut. A bitkou proti Sparťanovi Jandusovi ukázal, že se nebojí zastat spoluhráčů a nechybí mu týmový duch.

Osmadvacetiletý rodák z podhůří francouzských Alp se vrátil do sestavy hned asistencí po devíti minutách zápasu, kdy připravil úvodní trefu Lva proti Vítkovicím. Prvního letošního gólu se dočkal v Plzni, kdy se natlačil k brance a nerušeně za obranou zakončil. Hned v následném zápase proti Olomouci předvedl povedenou kličkovanou s gólovou tečkou, prosadil se i otevřením skóre v Boleslavi. V domácím střetu s Energií už to byl ten starý známý Jordann, který ujel všem strážcům v oslabení a proměnil svůj bekhendový blafák. Umí ale i góly připravovat, o čemž všechny přesvědčil třemi asistencemi proti Kladnu. Celkových 11 bodů z něj udělalo děleného nejproduktivnějšího hráče měsíce společně s Alešem Jerglem.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce ledna?

1.Jordann Perret 42,09 %
2. Jan Eberle 31,36 %
3. Lukáš Cingel 26,55 %