Ohlasy k zápasu
ne 19.2.2023 | Jan Brůna

Nový vítězný rekord? Nesmíme na to myslet, říká Kevin Klíma

Výhra nad Plzní 2:1 a nový rekord devíti vítězství v řadě. Kevin Klíma zařídil svým gólem skalp dalšího soupeře a natáhl skvělou sérii Východočechů. V utkání připomínajícím play-off se na rozhodující branku čekalo do 52. minuty, kdy se hradecký štírek trefil v přesilovce. Co musí ještě Lvi do vyřazovacích bojů vylepšit? A proč se nekoukají na tabulku, kde pro ně čtvrté místo vypadá velmi nadějně?

Kevine, vítězstvím nad Plzní jste stanovili nový klubový rekord devíti výher v řadě. Jaký to byl zápas?
Zase jsme makali a všichni hráli obětavě. Je nám jedno, kdo dává góly, důležité jsou pro nás tři body. Před zápasem jsme nekoukali, že můžeme vytvořit nějaký rekord. Po takové sérii jsme rozhodně více v klidu, ale nesmíme na to myslet, aby se nám to nepokazilo. Minulý rok jsme byli více v pohodě a neměli tolik zranění, letos jsme na začátku moc nevyhrávali a chybělo nám hodně hráčů. Nehráli jsme náš styl. Možná je pro nás dobře, že jsme si tím prošli, a snad už budeme hrát takhle až do konce.

Hradec si v úvodu hodně věřil, Plzeň měla možná aktivnější začátek…
To ano, my jsme hráli už čtvrtý zápas v týdnu a bylo to trošku cítit. Ale týmovým výkonem jsme dokázali vyhrát. Víme, jakým stylem musíme pokračovat. Když to budeme dodržovat, máme větší šanci na úspěch.

Váš vítězný gól padl v přesilovce. Po nevyužité výhodě 5 na 3 jste asi chtěli hru zrychlit, že?
Určitě jsme museli přidat a hlavně držet pospolu. Nejdříve jsme vybojovali puk v rohu, což byl první krok. Doufám, že mě vstřelená branka nakopne, ale důležité jsou teď hlavně výhry.

„Na tabulku moc nekoukáme.“

#34 Kevin Klíma (o soupeři pro play-off)

Taková série se před play-off určitě hodí, navíc máte dobře nakročeno přímo do čtvrtfinále. Během předkola byste tak mohli pozorovat, kdo na vás vyjde.
Ano, ale teď koukáme jen na sebe, nesoustředíme se na ostatní týmy. Je nám jedno, kdo je pod námi nebo koho dostaneme. Na tabulku moc nekoukáme, chceme hrát hlavně náš styl.

Je pro vás výhodné, že si v posledních utkáních zkoušíte hokej hodně podobný tomu ve vyřazovací fázi?
Ano, na konci sezony všechny týmy více zaberou a přitvrdí. Každý zápas má nyní těsné skóre a rozhodují detaily. Musíme ještě zapracovat na hře u nás v pásmu a okolo modrých čar. Hlavně dostávat více puků ven a rychleji se přesouvat do útoku.

Jak zapadl zpět do hry Radek Smoleňák, který dlouho chyběl kvůli zranění?
Super, vrátil se po dlouhé době a hodně maká pro tým. Dělá tu černou práci jako vždy, snad bude stejným hráčem jako byl před zraněním.

Děti v šatně

👶 Jak se slaví nový klubový rekord v kabině? Takhle 🤣

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Neděle 19. února 2023