Ohlasy k zápasu
ne 10.1.2021 | Lukáš Foff

Neproměňovali jsme šance, lituje fousáč Marek Zachar

Marka Zachara bylo na ledě Sparty opravdu hodně. Rychlonohý forvard vstřelil jediný gól hostujícího celku, ale měl ještě dva samostatné úniky na sparťanského brankáře Matěje Machovského, které těsně neproměnil. Fousatý útočník z toho byl po zápase skleslý a apeloval na to, že Hradec nesmí hrát tolik v oslabení a dělat takové chyby při střídání jako ve třetí třetině, po které Sparta dala třetí branku.

Hradec prohrál na ledě Sparty podruhé během pěti dnů. Tentokrát ale podal mnohem lepší výkon než v úterním zápase a dlouho byl Pražanům naprosto vyrovnaným soupeřem. Ve druhé třetině byli Východočeši dokonce o fous lepší, ale podařilo se jim jen srovnat. „Určitě byla klíčová právě druhá třetina. Měli jsme velmi dobré šance, které jsme ale vůbec neproměňovali, což rozhodlo celé utkání,“ říká zklamaný střelec jediného hradeckého gólu Marek Zachar.

Spoustu příležitostí si hosté vypracovávali hlavně během oslabení, kde mimo jiné vstřelili také gól. Sám Marek Zachar měl další samostatný únik i v další početní nevýhodě. „Je určité pozitivum, že jsme oslabení zvládali celkem dobře, ale my hlavně musíme hrát bez faulů pět na pět, a nebo si také vynutit nějaké přesilovky, ve kterých budeme takové zápasy otáčet v náš prospěch,“ hledá cesty k úspěchu fousatý útočník.

Sparta perfektně zachytila vstup do třetí třetiny, když nejprve Michal Řepík z blízkosti propálil Mazance a v zápětí udělal Mountfield HK chybu při střídání, kterou beze zbytku využil David Němeček. Tyto góly se ukázaly být klíčové. „Bohužel jsme opět špatně vystřídali, s čímž jsme měli problém i v minulých zápasech. Musíme si na to dávat pozor. Sice jsme se snažili bojovat až do konce, ale tohle bylo rozhodující,“ upozorňuje na nedostatky ve hře kmenový hráč libereckých Tygrů.

„Jsem zklamaný, že jsem neproměnil ještě alespoň jeden únik.“

#54 Marek Zachar (o třech svých dobrých šancích)

Rychlonohý útočník vstřelil druhý gól ve dvou zápasech po sobě, ale nemuselo skončit jen u toho. Zachar jel ještě dvakrát sám na Marka Machovského, kterého ale víckrát nepropálil. „Jsem zklamaný, že jsem neproměnil ještě alespoň jeden únik, když jsem jel sám na bránu, což by nás posunulo do vedení. Mohlo to vypadat úplně jinak, ale bohužel,“ líčí forvard, u něhož očividně převažovalo zklamání z prohry a z neproměněných šancí nad radostí z dalšího gólu.

V předzápasovém rozhovoru ale hráč s číslem 54 říkal, že dokud mu to příliš nelepilo, v samostatných únicích raději střílel. Po gólu však při dalším nájezdu zkusil zpětnou kličku do forhendu, která mu jen těsně nevyšla. „V této pozici střela asi nebyla možná. Machy (Matěj Machovský) tam byl dobře proti mé hokejce, tak jsem zkusil rychlou kličku, ale přeskočilo mi to čepel ani nevím jak. Sám jsem byl překvapený a je to škoda, protože tam už byla úplně prázdná brána,“ popisuje moment ze začátku 38. minuty člen čtvrté lajny.

Hradecký tým tak prohrál se Spartou potřetí v sezóně a opět podlehl lépe postavenému celku v tabulce, z čehož by se i s ohledem na budoucí play off mohly dělat hráčům a trenérům vrásky na čele. „Nervózní z toho nejsme. My se zkrátka snažíme o to, abychom získali co nejvíce bodů,“ rezolutně uzavírá Marek Zachar.