Ohlasy k zápasu
ne 28.11.2021 | Petr Koval | Foto: Ivo Dostál / HC Kometa Brno

Návrat k pracovitému hokeji přinesl ovoce, těší Bohumila Janka

Při pátečník debaklu 3:8 proti pražské Spartě si jako jediný z obránců udržel kladné hodnocení v kolonce plus a mínus. V utkání s brněnskou Kometou zase výrazně pomohl k zisku třem bodům, když svoji trefou v oslabení pojistil Mountfieldu vítězství. Bohumil Jank byl platný i v činnostech, které nejsou tolik vidět. Připsal si dva hity, zablokoval tři střely a celkově přidal sedm bodů do Radegast indexu. Jak hodnotí vítězství 3:1?

Hradec vyjel do Brna s jasným cílem – odčinit domácí porážku proti Pražanům. „Se Spartou to byl zápas blbec. Nejely nám nohy, nešlo nám to a napadalo nám tam úplně všechno. Měli jsme dlouhý meeting a chtěli se vrátit k tomu, co nás doposud zdobilo,“ odkrývá urostlý bek a je rád, že tým po dvouzápasové odmlce opět naplno bodoval. „Pro nás bylo hrozně důležité, že jsme po dvou prohrách urvali tři body. Zastavili jsme tak sešup tabulkou a výkonnostní výkyv. Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát,“ dodává

Hradec vsítil tři branky a při všech se do střelecké listiny zapsal obránce. „Je to samozřejmě příjemné. Po pravdě jsem si ani neuvědomil, že jsme to dali všichni tři. Mám velkou radost, že nám bekům to tam občas napadá, když se útočníci trošku vystřílí,“ říká devětadvacetiletý hokejista. Kromě Graema McCormacka a Jérémieho Blaina se prosadil i on sám. Jak hodnotí svojí trefu? „Nejsem žádný střelec. Jednoduše jsem zavřel oči a narval to tam,“ popisuje s úsměvem svoji třetí branku sezóny.

„Nejsem žádný střelec. Jednoduše jsem zavřel oči a narval to tam.“

#72 Bohumil Jank (o pojišťovacím gólu)

Velkou zásluhu na jeho gólu má i vyhrané buly Petra Koukala. „Před tím jsem mu řekl, že ho musí vyhrát, abychom mohli podržet puk. Nic sehraného na tom nebylo. Útočníci ho v oslabení většinou hrají k mantinelu a pak se hra hraje dolů, aby se na soupeře vytvořil tlak a nasbíraly se vteřiny. To, že se to ke mně takhle odrazilo, je super,“ odtajňuje.

Branka Bohumila Janka navíc padla v oslabení, ve kterém byli Lvi tradičně velmi aktivní. „My to máme tímto stylem nacvičené. Jordi (Jordann Perret) už se letos také v oslabení několikrát prosadil. To, že to dáme ven a útočníci vytváří tlak, máme ve hře jasně dané. Kluci často ujedou do přečíslení nebo sami na branku, takže jsem rád, že se nám to daří,“ popisuje hradeckou hru v početní nevýhodě hráč s číslem 72.

Hradec se vrátil ke své hře a Brňany takřka k ničemu nepustil. Nepomohl jim ani Jakub Sedláček, pro nějž to byl první zápas v dresu Komety. „Vždycky máme vylepené na tabuli informace, co se týče gólmanů. Měli jsme tam všechny tři a to, že půjde do brány zrovna on, jsme se dozvěděli až před zápasem, pokračuje. „Navíc oni ale mají ve svých řadách extrémně kvalitní hráče, ať už je to Mueller, Zaťovič nebo Krištof, který se taky chytil. Navíc jejich beci jsou brusliví i důrazní a to je velmi nepříjemné. Nemyslím si, že to bylo jednoznačné utkání. My se vrátili ke svoji hře, k pracovitému hokeji, a to přineslo ovoce,“ uzavírá první adventní neděli Bohumil Jank.