Žáci
st 3.8.2022 | Lukáš Picek, Jan Vavřina

Mládežníci vyjeli na led, před sebou mají pestrý měsíc

Letní prázdniny se sice teprve přehouply do své druhé poloviny, mladí hokejisté už však naplno trénují na ledě a chystají se na start nové sezony. Po volnějším červenci, kdy děti trénovaly převážně individuálně a měly prostor pro rodinné dovolené, se týmy znovu sešly společně. Co všechno nabídne nabitý srpnový program?

Od těch nejstarších se postupně všechny kategorie vrátily na led. Dorostenci a junioři začali podobně jako A-tým, tedy fyzickými testy v polovině července. Stejně jako oni, i nejstarší žáci z osmé a deváté třídy, se poprvé objevili na tréninku na ledě v pátek 22. července. Pro mladší ročníky byly připraveny zprvu dobrovolné tréninky, od soboty 30. července už ale i jim odstartovaly ty ostré.

S novým měsícem a zvyšující se frekvencí tréninků přicházejí i zpestření pro Lvíčata v podobě společných akcí. Osmá třída odjela už v pondělí na soustředění do Deštného v Orlických horách, na stejné místo vyrazí o týden později také 4. třída. Další kategorie ho stráví formou příměstského tábora pod Bílou věží. „Z posledních let máme s těmito tábory skvělé zkušenosti, i od rodičů jsme měli pozitivní zpětnou vazbu. Oni přivezou hráče ráno na stadion a večer si pro ně přijedou. Mezitím je pro ně připraveno celodenní vyžití a pestrý program. Nejmenší hokejisti z první a druhé třídy vyrazí třeba také na výlet do ZOO,“ přibližuje náplň letních dní vedoucí sportovních tříd Martin Stehno.

„Turnaje zpestří přípravu od klasických přáteláků. Vyrazí na ně skoro všechny kategorie.“

Martin Stehno (o přípravě mládeže)

Akademii už příměstské tábory nečekají, do jejich nabitého programu by se podobné akce ani nevešly. Junioři a dorostenci už mají za sebou úvodní zápasy přípravy a další klepou na dveře. Už ve čtvrtek vyrazí dorost na čtyřdenní turnaj do Třince, juniory pak v následujícím týdnu čeká třídenní Hejtmanský pohár v Karlových Varech. „V sobotu 20. srpna budeme pořádat také jeden turnaj, a to pro žáky osmých tříd. Podobné akce vždy zpestří přípravu od klasických přáteláků, na turnaje vyrazí skoro všechny kategorie,“ pokračuje hradecký kouč.

A jak je to s nejmenšími bruslaři? Kdy se rozjede oblíbený kurz ledního hokeje? „Počítáme s tím, že po vzoru předchozích let se základna rozběhne na konci září. Její start tentokrát nebude spojen s akcí Pojď hrát hokej, svaz se ji rozhodl posunout na přelom října a listopadu,“ dodává Martin Stehno s tím, že tréninky by měly probíhat tradičně ve čtvrtek odpoledne a v neděli ráno. O dalších podrobnostech budou rodiče opět v dostatečném časovém předstihu informováni.

Fotogalerie