Ohlasy k zápasu
pá 11.12.2020 | Daniel Krátký | Foto: Aleš Bedlík / HC Energie Karlovy Vary

Marek Zachar po trejdu: Věřím, že nás to s Ráďou nakopne

Ve středu se Marek Zachar o přesunu do Hradce dozvěděl, ve čtvrtek ráno se pod Bílou věží hlásil. A hned v pátek naskočil také do prvního a zároveň vítězného utkání na ledě Karlových Varů. Liberecký host se v sestavě Východočechů představil ve čtvrtém útoku, hned při svém úvodním střídání trefil tyč a dobrou prací pomohl k výhře Mountfieldu 4:3.

Máro, máte za sebou první zápas za Hradec. Start mohl být ale ještě sladší, kdyby jste hned v prvním střídání proměnil svou šanci, že?
Určitě jo, byla z toho bohužel tyčka, to se nedá nic dělat. Ale hlavně jsem rád, že jsme vyhráli. Myslím si, že jsme odehráli suprový zápas, jak dozadu, tak dopředu. Jsem rád, že se točily všechny čtyři lajny a byli jsme v tempu. Už se jenom těším na další zápasy, opravdu jsem si to moc užil.

Ve čtvrtek jste s týmem poprvé trénoval, v pátek absolvoval ranní rozbruslení a vyrazil na zápas. Stihli vás trenéři nějak připravit na utkání?
Jojo, hlavně jsme probrali systém, chtěli abych hrál svoji hru. Samozřejmě si to ale musím ještě pořádně dostudovat a právě na systému zapracovat.

Jsou mezi herními styly Liberce a Hradce Králové nějaké rozdíly?
Rozdíly v systémech jsou. Ale mnoho týmů hraje podobný systém, takže musím doladit maličkosti. Určitě si s tím poradím.

Vraťme se o pár dnů zpátky. Jak se udála vaše výměna do Mountfieldu?
Tuším ve středu odpoledne mi volal trenér Liberce Patrik Augusta a sdělil mi, že ve čtvrtek ráno se mám hlásit v Hradci, že místo mě jde Ráďa Pavlík do Liberce. Takže jsem si zabalil, ve čtvrtek brzy ráno vstával a odcestoval do Hradce.

„Hradec je výborný mančaft. Hrálo se mi proti nim vždycky špatně.“

#54 Marak Zachar (o svém novém týmu)

Tušil jste, že trejd může přijít?
Tušil jsem to, letos mi to tam nepadá. „Pavlasovi“ (Radovanu Pavlíkovi) taky ne, takže doufám, že nás to oba dva nakopne a třeba na konci ledna budeme zpátky ve svých týmech a pomůžeme jim. Teď chci ale odvést práci v Hradci.

28. prosince vás čeká zápas proti Tygrům. Hledal jste si to?
Jojo, hledal jsem si, kdy budeme mít nejbližší zápas proti Liberci. Těším se na kluky z Liberce a těším se, až si proti nim zahraju.

Jaký pro vás byl Hradec jako soupeř?
Hradec má výborný mančaft. Hrálo se mi proti nim špatně, mají výborné beky i útočníky. A i suprové dva gólmany, takže to nikdy nebylo nic lehkého.

V týmu jste s Francouzem Jordannem Perretem. Oživil jste už francouzštinu, potažmo angličtinu z québecké juniorky?
Francouzsky moc neumím, takže jsme se spolu bavili hlavně anglicky. Stejně tak i s „Klíma brothers“. Je to rozhodně příjemné zpestření (usmívá se).