Tiskové zprávy
po 11.3.2024 | Tisková zpráva

Kevin Klíma zůstává v Hradci! Podepsal nový dvouletý kontrakt

V únoru se vrátil do sestavy Mountfieldu HK a ihned se zařadil ke klíčovým součástkám královéhradecké družiny. Kevin Klíma patří mezi nejdéle působící hráče v Salonu republiky, kde kroutí již svou pátou sezonu. Vedení klubu již před časem deklarovalo velký zájem na prodloužení kontraktu. A k němu nyní dochází: Kevin Klíma totiž podepsal nový dvouletý kontrakt na východě Čech.

Na Valentýna naskočil do rozjetého ročníku a prakticky ihned začal sbírat kanadské body. K tomu si přidejte také obrovský pohyb a nebojácnou povahu. V dosavadních jedenácti zápasech tak nasbíral hned sedm bodů (4+3). Nyní je jasné, že za Hradec Králové bude Kevin Klíma bojovat až do sezony 2025/26.

Úspěšné jednání s hráčem potvrzuje generální manažer východočeského klubu Aleš Kmoníček. „Podpisem smlouvy s Kevinem jsme výrazně posílili naši ofenzivu pro příští dvě sezony. Patří k našim klíčovým hráčům, což potvrzuje od prvního zápasu, kdy naskočil po větší pauze. Jednání byla složitější, ale díky oboustrannému zájmu o pokračování spolupráce jsme se nakonec domluvili na novém kontraktu, za což jsem velmi rád,“ říká GM Mountfieldu HK.

Profil Kevina Klímy

Kevin Klíma se narodil 5. června 1997 v Tampě. Pochází z hokejové rodiny, jeho otec Petr odehrál v NHL téměř 900 utkání. Jeho první hokejové krůčky se odehrály za velkou louží právě pod taktovkou tatínka a navíc spolu se svým dvojčetem Kellym, se kterým od sezony 2015/16 hrál pravidelně kanadskou juniorku, kde za 232 utkání nasbíral 189 bodů.

V sezoně 2018/19 se přesunul do České republiky. Nejprve se objevil v Kadani, kde vypomáhal mateřskému týmu svého otce. Následně se přes Chomutov, jehož legendou je zase Kevinův dědeček Josef, propracoval až do Sparty. Bouřlivý ročník tedy zakončil v rudém dresu. Na startu sezony 2019/20 stihl ještě čtyři duely za Pražany, ale následně byl uvolněn na hostování do konce sezony pod Bílou věž, kde svými výkony zaujal trenéry a vybudoval si pevnou pozici v sestavě Hradce Králové.

Tu potvrdil i v následujícím roce, když za 48 zápasů základní části stihl posbírat 24 bodů. K pokoření této hranice mu pomohlo i jeho dvojče Kelly, se kterým několikrát zopakoval souhru z juniorských let. Jeden objíždí branku a nádhernou zadovkou najde naslepo druhého, který k překvapení gólmana skóruje pod horní tyč.

V ročníku 2021/22 pak Kevin Klíma obnovil spolupráci ve formaci s Alešem Jerglem a Jordannem Perretem. Svým skvělým pohybem tato trojice často zaskočí soupeře, což vyneslo milovníkovi pizzy 35 bodů, a tím pádem vylepšení svého seniorského sezonního maxima. Tým navíc slavil velký úspěch v podobě výhry Prezidentského poháru. Útočník s dynamitem v nohách a držením hole vlevo se i proto domluvil s vedením klubu na další dvouleté spolupráci.

Hned v dalším roce vybojoval Mountfield HK i s Kevinem Klímou v kádru extraligové finále. Kvůli vynucené pauze následně šestadvacetiletý útočník naskočil do hry až v únoru roku 2024, hned se však zařadil mezi nejproduktivnější hradecké hokejisty. Vedení už před návratem do akce avizovalo velký zájem o prodloužení smlouvy, k oboustranné dohodě došlo na začátku března. Kevin Klíma v Hradci Králové bude působit minimálně do sezony 2025/26.

Statistiky Kevina Klímy