Aktuální zprávy z klubu
po 8.11.2021 | Redakce

Jednoznačná záležitost. OlfinCar hráčem října je Ahti Oksanen

V říjnu předváděl celý Mountfield skvělé výkony, z 10 utkání jich 9 vyhrál. Ale jen tři hráči se mohli dostat do nominace na OlfinCar hráče měsíce. Stali se jimi Jordann Perret, Radek Smoleňák a Ahti Oksanen. A právě finský snajpr hlasování fanoušků suverénně ovládl a je připraven odpovědět na zvídavé dotazy, které je možné posílat do pátku 12. listopadu 22:00. Sám hráč pak vybere nejzajímavější otázku, jejíž autor se může těšit na balíček cen – od společnosti OlfinCar, podepsané klubové tričko a dvě vstupenky na hokej.

Ptejte se Ahtiho Oksanena

AhtiOksanen
Bilance v říjnu:
10 zápasů
5 gólů, 6 asistencí
+/- +12
34 střel na branku

V září skóroval jen jednou, gólový účet ve druhém hracím měsíci dokázal zpětinásobit. Ahti Oksanen se očividně na českou soutěž už dokázal plně adaptovat a předvádí to, na co u něj byli zvyklí fanoušci ve finské lize. Tedy parádní výběr pozice, čich na góly a zabijácký střelecký instinkt. S rostoucími výkony úměrně vzrůstal i jeho zápasový čas a po přeřazení do první formace jeho hra mohla naplno rozkvést.

Rodák z předměstí Helsinek v říjnu nasázel pět gólů, přidal k nim šest asistencí a stal se nejproduktivnějším ze Lvů. Při jeho pobytu na ledě navíc padlo mnohem více branek, než jich Hradec inkasoval, což dokládá fantastických říjnových +12 v tabulce pravdy. S celkovými 15 kladnými body v této statistice je finský bombarďák nejlepší v celé lize! V desátém kalendářním měsíci zatížil soupeřovy brankáře 34 střelami, což je nejvíc z hráčů Hradce. Svůj tým neoslabuje zbytečnými fauly, na trestné lavici v říjnu seděl pouze jedinkrát.

Proti Vítkovicím načala hradecká sedmnáctka obrat nejprve ranou zápěstím z mezikruží, poté ho Fin sám dokonal po ukořistění puku a rychlé kličce do forhendu. Na konci měsíce pak mířil do černého ve třech zápasech po sobě. Proti Kladnu se po potáhnutí do forhendu neukvapil, položil si gólmana a zamířil neomylně pod víko. Vítězná branka ve Varech vzešla po přihrávce hradeckého gólmana a přesné střele Oksanena zápěstím mezi betony. Svižný švih zápěstím pak ukázal i proti Zlínu, kdy vystihl rozehrávku a následně poslal puk přímo do vinglu.

Výsledek ankety OlfinCar hráč měsíce října:

1. Ahti Oksanen 70,86 %
2. Jordann Perret 16,37 %
3. Radek Smoleňák 12,77 %