Ohlasy k zápasu
pá 13.11.2020 | Jan Brůna, Jonáš Majtyka

Desetiminutový výpadek nás stál zápas, mrzí Lukáše Cingela

Lukáš Cingel naskočil pod Ještědem do první letky s Jakubem Orsavou a Radkem Smoleňákem a nejen on po úvodní třetině jistě věřil v lepší vývoj mače. Hradec totiž vedl 1:0, Liberec však ve druhé periodě zabral a otočil stav. Ani tři střely a solidní úspěšnost slovenského forvarda na buly s tím ale nic nenadělaly a Lvi ze severu Čech nakonec odvezli porážku 1:4.

Hráči Mountfieldu HK se na horké liberecké půdě nezalekli a aktivitou se vyrovnali soupeři. A dokonce ho i předčili, v zajímavé úvodní periodě totiž působili o něco lepším dojmem a zaslouženě brzy vedli, když se po průniku Jakuba Lva prosadil Kevin Klíma. Hradečtí přestříleli Tygry 14:11 a vzadu je jistil Marek Mazanec. Jak tuto část hry viděl Lukáš Cingel? „Myslím si, že první třetinu jsme měli dobrou, drželi jsme se na puku a chodili jsme do toho. Hráli jsme to, co jsme chtěli,“ popisuje povedené dějství.

V tom druhém ale jako by Lvi polevili a hned zkraje přišla studená sprcha. Nejdříve si domácí vykoledovali přesilovku, v níž poprvé v utkání trestal Dávid Gríger. Stejný hráč se úspěšně trefil také o chvíli později a zlomovou periodu mače pečetil gólem Michal Birner. Byla to skutečně právě prostřední část, která rozhodla? „Asi ano, měli jsme takový desetiminutový výpadek a to nás víceméně stálo zápas,“ potvrzuje zjevný fakt rodák ze Žiliny.

„Když se hraje před diváky, je to samozřejmě lepší, pomohou nám. Ale teď to člověk ani nevnímá.“

#6 Lukáš Cingel (o zápasech bez diváků)

Střetnutí se Severočechy bývají tradičně hodně napjatá, speciálně s účastí fanoušků na stadionu. Ta za aktuálních podmínek sice není možná, nicméně drobné i větší šarvátky byly k vidění i tentokrát, vždyť Radan Lenc i Kevin Klíma vyfasovali osobní trest. „Věděli jsme, do čeho jdeme. S Libercem je to vždy vyhecované, hraje se velmi fyzicky, nahoru-dolů, jezdí se a před oběma branami si nikdo nic nedaruje. Byli jsme na to připraveni,“ ujišťuje jediný Slovák v kádru Hradce.

Současná situace v zemi není snadná pro nikoho a profesionální sportovce alespoň může těšit skutečnost, že pro svou práci dostali výjimku. I duely Východočechů se však pochopitelně konají bez přítomnosti diváků, je tak aktuálně vůbec nějaký rozdíl mezi hraním doma a venku? „Těžko říct, spíš je to asi o cestování na zápas, ale na to jsme už zvyklí. Když se hraje před diváky, je to samozřejmě lepší, pomohou nám. Ale teď to člověk ani nevnímá,“ vysvětluje plejer se zkušenostmi z kanadské QMJHL.

Jelikož hluk na zimáku nemohou zařídit kluboví příznivci, snaží se o to v některých případech režie televizního přenosu anebo jako pod Ještědem organizátoři utkání, kteří do prázdných tribun pouští různé ruchy. „Abych pravdu řekl, ani jsem si to nijak neuvědomil. V zápase to člověk moc nevnímá,“ uzavírá své dojmy dvojnásobný finalista Champions Hockey League.