Tiskové zprávy
čt 23.6.2022 | Jan Vavřina

Další mladík na soupisce. Návrat do Hradce hlásí Petr Moravec

Česká juniorská reprezentace se sejde k prvnímu kempu před dohrávaným mistrovství světa, které hostí kanadský Edmonton. A na soupisce lze nalézt hned čtyři jména s hradeckou stopou. Brankář Jakub Tichý je náhradníkem, na kemp jistojistě vyrazí obránce Matěj Pinkas, útočník Lukáš Pajer a taky Petr Moravec. Ten sice uplynulý ročník sbíral zkušenosti za mořem, sezónu 2022/23 ale stráví v tuzemsku!

Hradecký rodák oblékal až do předminulé sezóny – od mládeže až po juniory – jen východočeský a reprezentační dres. V ročníku 2020/21 přidal první starty mezi seniory v Litoměřicích. Poté nastala ještě větší kariérní změna, přesunul se do zámořské WHL do týmu Tri-City Americans, kde v 68 duelech nastřádal 35 bodů (16+19). Nyní se coby hráč Mountfieldu HK vrací znovu na česká kluziště, kde se pokusí probojovat do základní sestavy Hradce Králové.

Devatenáctiletý mladík je už v přípravě s A-týmem, jeho přesun zpět pod Bílou věž komentuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Rádi bychom již nastálo zapracovali Petra do seniorského hokeje, jelikož patří k našim nejlepším prospektům. Měl by působit v A-mužstvu nebo v Chance Lize v Kolíně, což bude záviset na jeho výkonnosti,“ říká člen královéhradeckého vedení.

Statistiky Petra Moravce