Tiskové zprávy
po 1.2.2021 | Jan Vavřina

Čtyři nové smlouvy: pro kapitána, asistenta, mazáka a rychlíka!

Vedení Mountfieldu HK v posledních dnech dolaďovalo hostování a střídavé starty hráčů z Chance Ligy, aby mělo trenérské trio pro závěr sezóny dostatečně široký kádr. Kromě toho myslelo také na o něco vzdálenější budoucnost – pracovalo na nových smlouvách pro tahouny mužstva. Jednání se čtveřicí hráčů se podařila dotáhnout do zdárného konce, v týmu budou tak i nadále pokračovat Radek Smoleňák, Richard Nedomlel, Petr Koukal a Jordann Perret!

Do roka a do dne znovu balíček nových smluv. Poslední lednový den roku 2020 uzavřel Mountfield HK nové kontrakty se šesticí stabilních hráčů, první únorový den roku 2021 si pojistil zase čtyři členy základního kádru. „Všichni tito hráči jsou důležitými články naší sestavy a jsem rád, že jsme se domluvili na další spolupráci. Zároveň momentálně probíhají jednání s dalšími členy A-týmu ohledně nových smluv,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček, který jednotlivá jednání přibližuje.

Skvělou zprávou je, že hokejovému světoběžníkovi Radku Smoleňákovi se zalíbilo pod Bílou věží. Za Lvy aktuálně kroutí čtvrtou sezónu, z toho druhou kompletní a s "C" na prsou. Přidat by měl minimálně další dvě, dočkal se totiž nové smlouvy ve formátu 2 roky + opce. „Radek je dlouhodobě náš nejproduktivnější hráč, v Hradci se mu líbí, a tak byla dohoda poměrně rychlá,“ je rád královéhradecký GM.

"A" na dresu nosí zase Richard Nedomlel, který přišel před sezónou 2018/19 z Mladé Boleslavi, postupně si vydobyl pevnou pozici v mužstvu a patří k pilířům defenzívy. Za své stabilní výkony si vysloužil víceletý kontrakt, konkrétně do konce ročníku 2023/24. „Richard přišel do Hradce jako důrazný a defenzivní obránce a postupně se svými velmi dobrými stabilními výkony stal nedílnou součástí naší obrany. Jeho pokračování byla jedna z našich priorit,“ prozrazuje dál.

Petr Koukal oslaví v létě už 39. narozeniny, ale svým hokejem dokazuje, že věk je jenom číslo. Nejzkušenější hradecký hráč neztratil žádnou ze svých schopností a o to samé se pokusí také v sezóně 2021/22 – znovu v dresu Mountfieldu. „I přes svůj věk je pro nás Petr důležitým hráčem a rádi bychom, aby své bohaté hokejové zkušenosti předával našim mladým hráčům, což bude jeden z jeho hlavních úkolů pro příští sezónu,“ vyhlíží do budoucna člen vedení klubu.

Pardubickou minulost má za sebou rovněž Jordann Perret. Francouzský forvard nasbíral v dresu Dynama 20 a 15 bodů, v podobném trendu pokračuje také o 20 km severněji. Vloni jich nastřádal 15 a letos už 14, prozatím poslední na vítkovickém ledě. Svou rychlost a dravost bude do hradeckého týmu vnášet také během dvou nadcházejících sezón. „Jordann si svými výbornými výkony za poslední dva roky řekl zcela jasně o nový kontrakt. Navíc je to skvělý kluk do kabiny, kterému se i s rodinou v Hradci velmi líbí,“ dodává závěrem Aleš Kmoníček.