Preview k zápasu
čt 24.3.2022 | Tomáš Kalas, Lukáš Foff

Čas na odvetu! Musíme vyhrát, není jiná cesta, burcuje kapitán

Třetí duel nabídl to, co se od vrcholu sezóny očekává. Důrazně vedený hokej se spoustou soubojů, leč Lvi v něm byli vždycky o gól pozadu. Na druhý zásah Boleslavi odpověděl v čase 57:10 využitou přesilovkou Radek Smoleňák a zaznamenal tak svůj první bod v klíčové fázi sezóny. Ale na vytoužené vedení 2:1 v sérii to nestačilo. Hradec tím pádem ztrácí na soupeře jeden zápas, sérii může srovnat už ve čtvrtek od 19:00 ve čtvrtém čtvrtfinále.

„Dvakrát jsme prohráli a musíme zkrátka vyhrát, není jiná cesta.“

#70 Radek Smoleňák (o vývoji čtvrtfinálové série)

Přitom byli Východočeši v prodloužení lepším týmem, avšak nabízené šance nevyužili, navíc v samotném závěru nezužitkovali přesilovou hru po vyloučení Najmana. „Závěr zápasu už byl z naší strany dobrý. Byly tam i během zápasu pasáže, kdy jsme hráli to, co chceme. Ale v kontextu celého utkání je to málo,“ neskrývá zklamání.

Může být faktorem v dosud probíhající sérii i bruslivý hokej Mladé Boleslavi, která přešla přes Plzeň v předkole a pokračuje nadále ve své jízdě? „Neřekl bych, že to je úplně o soupeři,“ odmítá podobnou teorii pětatřicetiletý forvard. „Je to hlavně o nás, o celém týmu, jak se pohybujeme a hrajeme,“ má jasno útočník se zkušenostmi z NHL. „Navíc věřím, že jsme dobře připraveni fyzicky a máme natrénováno,“ dodává záhy směrem k fyzické připravenosti týmu.

Po prohře 2:3 v nájezdech tak Hradec stojí čelem vůči složitější pozici. V sérii prohrává 1:2 a prohra ve čtvrtečním zápase může Východočechy posunout do situace, že budou muset vyhrát tři duely v řadě, aby odvrátili brzký konec v sérii. „Dvakrát jsme prohráli a musíme se připravit na čtvrtý souboj. Musíme zkrátka vyhrát, není jiná cesta,“ burcuje kapitán svůj výběr.

Často se říká, že pomůže jít do druhé bitvy po předchozí prohře s čistou hlavou. Platí to tak i v případě Lvů? „Určitě, omílá se to furt dokola, jít do zápasu s čistou hlavou a urvat to, nepřipouštět si ten tlak,“ tvrdí zkušený útočník. „Nesmíme řešit, co bylo dneska, co bude pozítří, z těch chyb se musíme stoprocentně poučit. Určitě se o tom s kluky pobavíme i v rámci kabiny,“ uzavírá směrem do dalšího měření sil v Boleslavi.

Sestavy z minulého utkání


Krošelj – Pavel Pýcha, Ševc, Jánošík, Pláněk, Lintuniemi, Fillman – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, T. Knotek, J. Stránský.