Aktuální zprávy z klubu
so 11.6.2016 | Klára Petrásková

Hradečtí hokejisté podpořili dobrou věc a zúčastnili se Běhu s Boženkou

Přestože náročná letní příprava je v plném proudu, čas na podporu dobré věci si hradečtí hokejisté vždy rádi najdou. Ve středu 8. června se zúčastnili charitativního Běhu s Boženkou, jenž byl pořádán na podporu devítileté Michalky Zahradníkové trpící svalovou hypotonií. Trať dlouhou půl kilometru si zaběhli Bedřich Köhler, Rudolf Červený a Stanislav Dietz.

Právě jeden z východočeských hráčů, konkrétně Rudolf Červený, celou akci pozitivně hodnotí. „Jsme rádi, že jsme mohli formou charitativního běhu Michalku podpořit a zároveň pomoci zviditelnit zájem veřejnosti o akce tohoto typu. Myslím, že se to povedlo a akce splnila účel, kvůli němuž byla pořádaná,“ chválí charitativní běh útočník Mountfieldu.

Běhu se kromě hradeckých hokejistů zúčastnili i někteří východočeští fotbalisté, basketbalistky, herci Klicperova divadla, studenti Gymnázia Boženy Němcové, které celou akci pořádalo, i široká veřejnost. Veškerý výtěžek ze startovného byl věnován Michalce Zahradníkové, jež celou trať absolvovala na svém speciálním vozíku. Pokud byste chtěli Michalku podpořit i vy, můžete se zapojit do akce „Víčko k víčku pro Mišičku“ a sběrem víček tak podpořit dobrou věc.